Lääne päästekeskuses töötavad Eesti parimad ohutusjärelevalvajad

Võitjad.

Vahetult enne jaanipühi selgitati Viljandimaal välja Päästeameti parimad ohutusjärelevalves. Nii individuaalses kui ka võistkondlikus arvestuses võidutsesid Lääne päästekeskuse inspektorid.

Individuaalse esikoha saavutas Karmo Näkk, Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektor tulekahju tekkepõhjuste väljaselgitamise alal.

Kolmanda koha viis koju Saaremaale Margo Kubjas, Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo ehitusvaldkonna juhtivinspektor. Teise koha saavutas Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Ergo Manninen.

Võistkondlikult astusid Lääne päästekeskuse kaks võistkonda samadele poodiumikohtadele. Päeva kõige magusama auhinna võtsid endaga kaasa võistkond koosseisus Tiiu Varik, Erti Suurtalu (Raplamaa), Georg Kalde ja Raido Mets (Pärnumaa). Võistkondliku pronksi võitsid Piret Sarapuu (Läänemaa), Alari Tõnissoo, Karmo Näkk (Pärnumaa) ning Margo Kubjas (Saaremaa). Teise koha saavutasid Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalvajad.

Võistlustest võtsid osa inspektorid kõikidest päästekeskustest, kokku seitse võistkonda. Mõõtu võeti kaheksal alal, alustades üldise ning erialase teadmiste testiga. Edasi pandi ennast proovile tuleohutuspaigaldiste tundmises, kemikaaliohutuses, suhtlemises nii klientide kui ka meediaga. Lisaks tuli läbida ohutusjärelevalve takistusrada, kus takistusteks olid inspektori töös võimalikud ettetulevad situatsioonid. Samuti tuli etteantud materjalide põhjal tuvastada tulekahju tekkepõhjus, näidata oma ohutut sõiduoskust ning anda kannatanutele esmaabi.

Lääne päästekeskuse juhi Ivar Kaldasauna sõnul oli tegemist väga mitmekülgse võistlusega. “Laia ampluaaga ülesanded toovad esile sellele ametialale omased, tänastest ühiskondlikest arengutest tulenevad kõrged ootused. Ammu on möödas need ajad, kui järelevalveinspektor oli lihtsalt normipõhine bürokraat. Tänane ühiskond eeldab inspektorilt avatud ja paindlikku kliendipõhist lähenemist leidmaks ühiselt parimad lahendused,” selgitas päästekeskuse juht ohutusjärelevalve töö iseloomu. “Usun, et Lääne-Eesti inimesed võivad magada kõige rahulikumalt, sest nende ohutuse nimel töötavad parimad ohutusjärelevalve inspektorid.”

Päästeameti ohutusjärelevalve kutsemeisterlikkuse võistlusi peeti üle-eestiliselt esimest korda. Lääne päästekeskus on parimaid sellel alal välja selgitanud juba alates aastast 2015. Selle aasta võitjate seas on ka esimeste võistluste üldvõitjad Georg Kalde(2015) ning Erti Suurtalu (2016).

Kristi Kais
Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.