Kolmapäeval kõlavad Haapsalu kuursaalis prantsuse šansoonid

Kolmapäeval, 2. augustil kell 20 saab Haapsalu kuursaalis kuulata prantsuse šansoone. Esinevad Erkki Otsman (laul), Jaak Lutsoja (akordion) ja Tanel Liiberg (kontrabass).

Prantsuse šansoon on prantsuskeelne laul, mille muusikaline osa on meeldejääva meloodiaga ning tekstiosa poeetiline. Šansoonide seas on palju valsse ning lisaks ka kupleelaule, milles läbi mitme muusikaliselt sarnase salmi jutustatakse lahti mõne tegelase eluseigad.

Erkki Otsmani sõnul on prantsuse šansooni kuldajastu paraku juba möödas. “See jäi vahemikku 1920–1970, mil mitmed laululoojad ja artistid prantsuse muusikat aktiivselt rikastasid,” märkis ta. “Tänapäeva inglisekeelne muusika ja afro-araabia-ameerika stiilide mõju on šansooni kindlasti ja minu arvates isikupäratumaks muutnud.”

“Meie kava “Pariisi taeva all” / “Sous le ciel de Paris” on kokku pandud tuntud lauljate repertuaarist,” tutvustas Otsman. “Nende seas on kindlasti Edith Piaf, kelle fännina ma juba 20 aastat olen kuulunud Pariisis tegutsevasse organisatsiooni “Les Amis d’Edith Piaf”. Fännklubil täitub sellel sügisel 50 aastat ja mul on kavas osaleda nende poolt korraldataval suurel kontserdil.”

Lisaks Piafi lauludele saab kolmapäeval kuursaalis kuulata ka Yves Montand’i, Charles Aznavour’i, Joe Dassin’i, Serge Gainsbourg’i, Juliette Gréco ja Jacques Breli repertuaari.

Piletid on saadaval Piletilevis või kohapealt.

Vaata ka www.kuursaal.ee ja www.otsman.com.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.