Kevin Sakson võitis Balti maavõistlustelt kolm medalit, Martin Teppanilt isiklik rekord

Kevin Sakson.

Kaks meie maakonna kergejõutikupoissi Kevin Sakson ja Martin Teppan võistlesid nädalavahetusel Valmieras Balti U18 kergejõustiku maavõistlustel.

Kuulitõukes saavutas Sakson hõbemedali tulemusega 17.08, jäädes võitjale, lätlasele Olegs Kozjakovsile alla 72 sentimeetriga. Mõlemal kergejõustiklasel oli enne seda võistlust sentimeetri pealt sama hooaja mark.

Kettaheites läks Sakson konkurentide vastu parima hooaja margiga. Võistluselt tuli pronksmedal tulemusega 53.04. Võitis Tomas Sabošinskas 55.57-ga.

Lisaks sellele võitis Sakson veel ühe väärt autasu. Nimelt tuli selle aasta Eesti U18 kõrgushüppemeister Balti matšil samal alal isikliku rekordiga 1.91 hõbedale. Võitjale, lätlasele Olegs Kozjakovsile kaotas ta sama lõpptulemuse juures enim ebaõnnestunud katsete tõttu. Ühe aasta jooksul on Kevin Sakson parandanud oma kõrgushüppemarki 21 sentimeetrit.

Lõuna-Läänemaa jooksupoiss Martin Teppan pidi algselt võistlema vaid 800 meetri jooksus, kuid koondise peatreeneri Heiko Väädi palvel osales ta teise jooksjana ka 2000 meetri takistusjooksus. Martin tegi seda hästi, tuli isiklik rekord 6.48.00. See andis neljanda koha.

Võitja, Leedu esindaja Jaroslav Semaško võiduaeg oli 6.24.21, pronksmedal jäi seevastu ainult 2,3 sekundi kaugusele.

Selle ajaga tõusis Teppan U18 hooaja edetabelis teiseks. Oma põhialal 800 meetri jooksus aga tuli aeg 2.05.20 ja viies koht, jäädes oma selle hooaja parimale alla 2,34 sekundiga. Ilmselt oli jalgades veel ka 19 tundi varem joostud 2000 meetri takistusjooks.

800 meetri jooksu võitis väga korraliku 1.58.69-ga leedulane Giedrius Valincius.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.