Lääne päästekeskuse haldusalas oli nädalavahetusel 69 väljakutset

Nädalavahetuse keerulised ilmastikuolud tõid kaasa rohkelt puude murdumisi. Päästjad käisid eelkõige 12. ja 13. augustil Lääne päästekeskuse haldusalal 69 väljakutsel, mis oli seotud murdunud puudega. Lisaks avastati ohtlikke olukordi ka sündmustele minnes ja neilt tulles.

Teedelt, tänavatelt ja elektriliinidelt eemaldati puid: Järvamaal 36 korral, Raplamaal 2 korral, Pärnumaal 16 korral, Hiiumaal 9 korral, Läänemaal 4 korral, Saaremaal 2 korral.

Saaremaa

13. augustil kella 22.50 paiku käisid päästjad Lääne-Saare vallas Sikassaare külas kustutamas mahlapakki, mis põles kergliiklusteel.

12. augustil kell 2.42 sai häirekeskus teate tulekahjust Orissaares Pärna tänaval. Teataja sõnul põles eluhoone ja põleng võis alguse saada külmkapist. Päästjate saabudes põles teine korrus leegiga, majaelanikud olid püüdnud tulekahju ka iseseisvalt esmaste tulekustutusvahenditega kustutada. Päästjad alustasid tulekustutustöid teisel korrusel. Tulekahjule saadi piir peale kell 4.41. Järelkustutustööd lõpetati kell 7.13. Hoone esimene korrus jäi küll tulest puutumatuks, kuid sai suitsu- ja veekahjustusi. Majast pääsesid välja kaks inimest, kelle kiirabi üle vaatas. Pildid sündmuskohast manuses.

Raplamaa

13. augustil kell 16.46 käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Kehtna vallas Nadalma külas. Päästjad likvideerisid sõidukil süttimisohu.

12. augustil kell 20.07 sai häirekeskus teate tulekahjust Rapla vallas Juula külas. Teataja sõnul põles kahekordne puumaja leegiga. Päästjate saabudes põles katus leegiga. Tulekahju kustutati kell 22.01. Esialgse info kohaselt sai tulekahju alguse välgutabamusest. 13. augusti varahommikul teatati, et pööningualune oli uuesti suitsema hakanud. Päästjad leidsid kaks tulepesa ja kustutasid need.

11. augustil kell 11.04 käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Kohila vallas Urge külas. Päästjad likvideerisid õnnetusse sattunud sõidukitel süttimisohu ning puhastasid sõidutee liikluseks.

Pärnumaa

13. augustil kell 9.59 sai häirekeskus teate maastikupõlengust Vändra vallas Kurgja külas talumuuseumi territooriumil. Teataja sõnul oli elektriliinidele kukkunud puu, mis hakkas suitsema. Päästjad olid sunnitud ära ootama elektrikud, kes piirkonnas elektri välja lülitasid ning kustutasid siis umbes ühe ruutmeetri suuruse põlengu.

13. augustil kell 00.32 sai häirekeskus teate, et Tori vallas Urumarja külas põles posti küljes elektrikapp. Tulekahju kustus iseseisvalt.

12. augustil kell 21.40 teatati tulekahjust Tori vallas Selja külas söevabrikus. Teataja sõnul hõõgusid vabrikus ventilatsioonitorud. Päästjate saabudes oli põleng ventilatsioonisüsteemis lokaliseeritud. Päästjad kustutasid põlengu lõplikult.

12. augustil kell 19.57 sai häirekeskus teate maastikupõlengust Tori vallas Kuiaru külas. Sindi vabatahtlikud päästjad kustutasid põleva prahihunniku.

12. augustil kell 17.55 teatati maastikutulekahjust Surju vallas Kikepera külas Saessaare rabas. Päästjad kustutasud nelja ruutmeetri suuruse põlenguala.

12. augustil kell 12.28 sai häirekeskus teate, et Häädemeeste vallas Orajõe külas Lemme telkimisala läheduses on merel näha madratsit. Päästjad selgitasid välja, et kaks madratsit olid triivinud merele ning kedagi nende peal ei olnud. Madratsid toodi päästepaadiga kaldale. Politsei leidis üles ka madratsite omanikud.

11. augustil kell 15.37 sai häirekeskus teate kulupõlengust Tõstamaa vallas Pootsi külas. Päästjad kustutasid 30×20 meetrit põlevat kulu.

11. augustil kell 15.09 sai häirekeskus teate tulekahjust Sindis Supluse tänaval. Teataja sõnul tuli ühe korteri ukse vahelt suitsu. Päästjate saabudes oli koridor suitsu täis. Korterisse sisenesid suitsusukeldujad esmaste kustutusvahenditega. Korteris põles madrats ning riided. Tulekahju kustutati. Üks vanem naine, kes toodi välja sama korruse korterist anti tervisekontrolliks üle kiirabile. Kiirabi vaatas naise üle ning midagi tõsist ei tuvastatud. Pildid sündmuskohast manuses.

11. augustil kell 12.21 teatati häirekeskusele kulupõlengust Halinga vallas Soosalu külas. Päästjad kustutasid umbes 2,5 hektari suuruse põlengu kell 13.11. Tulekahju võis alguse saada lõkkest.

12. augustil kell 17.55 käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Halinga vallas Roodi külas. Sõidukil eemaldati süttimisoht.

Järvamaa

13. augustil kell 2.55 käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Türil Väike-Pärnu tänaval. Liiklusõnnetuse tagajärjel oli elektripost murdunud ning sõiduk oli põhjaga jäänud posti otsa kinni. Päästjad tõmbasid auto posti küljest lahti.

12. augustil kell 15.50 sai häirekeskus teate tulekahjust Koeru vallas Väinjärve külas Väinjärve teel. Teataja sõnul põles elumaja. Päästjate saabudes selgus, et tulekahju ei olnud. Majaelanik oli pliidi alla tule teinud ja küttesüsteem ajas suitsu sisse.

Hiiumaa

12. augustil kell 18.22 teatati häirekeskusele tulekahjust Käina vallas Kassari külas. Teataja sõnul põles vana sepikoda. Päästjate saabudes olid lähedalviibinud inimesed tulekahju iseseisvalt kustutanud. Esialgse info kohaselt võis tulekahju alguse saada välgust.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.