Linnuhuvilised Eesti, Läti ja Itaalia noored seiklevad Lääne-Eestis

F: Rita Helisma

14.-22. augustil veedavad 29 noort kolmest riigist (Eesti, Läti, Itaalia) oma aega Lääne- ja Pärnumaal. Õpitakse tundma linde, nende rännet ja elupaiku.

Osalevad noored on vanuses 14-24 ning korraldavad projekti ise, töötades selle nimel koos. Lisaks ornitoloogiateemalistele aruteludele, loengutele ja retkedele külastavad innukad noored Kabli loodusmaja, Pulgoja rõngastusjaama, Haapsalu linna ja Matsalu rahvusparki, meisterdavad pesakaste, seilavad Kasari jõel ning jagavad kultuuriõhtute abil üksteisega enda omanäolisust.

Projektis keskendutakse lindude rände uurimisele, sest Matsalu laht on üks tähtsamaid rände peatuspaiku Läänemere ääres. Lisaks vaadeldakse Euroopas elavate ja rändavate lindude arvukuse toetamise viise läbi silmi avavate arutelutubade.

Projekti rahastab Erasmus+.

Mari Remm

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.