KÜSITLUS: Kui palju ja miks soomlased Eestis käivad?

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse tellitud uuring näitas muuhulgas, kui palju käivad soomlased Eestis, miks nad siin käivad või miks naaberriigi külastamine neid ei huvita, kirjutab Reisiportaal.

Küsitluse eesmärgiks oli uurida Soome elanikkonna segmentide hulgas Eesti mainet puhkusesihtkohana, huvi erinevate puhkusereiside vastu Eestisse järgmisel kolmel aastal ja erinevate infokanalite potentsiaali Eesti turismiinfo levitamisel.

MITU KORDA ON SOOME ELANIKUD EESTIS KÄINUD?

7% vastanutest ei ole Eestis käinud, 10% on käinud ühe korra ja 9% kaks korda. 24% on käinud 3-5 korda, 19% 6-10 korda ja 30% üle kümne korra. Mida lähemal Eestile, seda suurem on antud regiooni elanikkonna seas nende osatähtsus, kes on Eestis käinud ja seda rohkem kordi on nad Eestit külastanud.

EESTIS KÜLASTATUD KOHAD

Tallinnas olid käinud peaaegu kõik Eestis käinud vastanud, Pärnus oli käinud 42%, Tartus 27% ja Saaremaal 20%. 42% Eestis käinutest on viibinud ainult ühes sihtkohas, 25% kahes sihtkohas, 13% kolmes sihtkohas, 13% 4-5 sihtkohas ja 8% on käinud rohkem kui viies sihtkohas.

PÕHJUSED, MIKS EESTISSE REISIMINE EI HUVITA

46% neist, kes ei kavatse Eestisse reisida, nimetas põhjusena, et Eesti ei huvita või nad ei leia ühtegi põhjust sinna reisida. 24% ütles, et muud sihtkohad on huvipakkuvamad. 14% ütles, et nad reisivad üldse vähe terviseprobleemide, rahapuuduse vms. tõttu. 11% nimetas põhjusena, et Eestisse reisimine on neile keeruline – nt. elavad nad Helsingist kaugel või ei taha reisida laevaga.

PÕHJUSED, MIKS EESTISSE REISIMINE HUVITAB

30% neist, kes kavatsevad Eestisse reisida, nimetas põhjusena, et Eesti on lähedal ja sinna on lihtne sõita, 24% ütles, et Eestisse on mõnus sõita vahelduseks, et saada eemale argipäevast, puhata, veeta nädalalõppu. 23% ütles, et Eesti on üldiselt huvipakkuv või nimetas konkreetseid huvipakkuvaid kohti. 21% nimetas oste, 20% üldist soodsamat hinnataset, eriti teenuste puhul.

Pikemalt loe Reisiportaalist.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.