Haapsalus näeb taas heal tasemel kergejõustikku

Kahe nädala pärast, 16. septembril peetakse Haapsalu linnastaadionil Läänemaa lahtisi kergejõustikuvõistlusi. Läänemaa Kergejõustikuklubi poolt ellu kutsutud kergejõustikuvõistlus toimub juba teist aastat ja on mõeldud eelkõige oma maakonna kergejõustiklastele.

Samas on oodatud võistlejad ka mujalt Eestist. Kui eelmisel aastal oli võistlus alade poolest väga rikkalik, siis sel aastal pakutakse sportlastele nelja ala.

2016. aasta võistlustel oli osalejaid 18 omavalitsusest üle Eesti ja kokku 75 ning nad said võistelda kümnel kergejõustikualal. Sel aastal ootab sportlasi 200 meetri jooks, 400 meetri jooks, kuulitõuge ja kettaheide.

Suurt rõhku pannakse noortele. Osaleda saavad noorsportlased alates 12. eluaastast, see tähendab, et noorim vanusegrupp on U14. Kokku võistleb viis vanusegruppi, kuni täiskasvanuteni välja. Kõikidel on omaette arvestus. Noored võistlevad vastavalt oma vanusele ette nähtud heite- ja tõukevahenditega.

Eelmisel aastal näidati nii mõnelgi alal väga häid tulemusi. 400 meetri jooksu võitis 14-aastane hiidlane Joel Hiis ajaga 54,3. Samalt saarelt pärit 15-aastane Kelly Nurk hüppas kaugust 5.15. Kinksi külast pärit Krista Viipsi heitis aga vasarat 49.23.

Kuna võistluse vastu on juba praegu huvi tundnud mitmed Eesti tipus olevad kergejõustiklased, siis näeb loodetavasti vaatamata hooaja lõpule häid tulemusi ka Haapsalus.

Läänemaa Kergejõustikuklubi on sel suvehooajal korraldanud juba kuus kergejõustikuvõistlust nii Lihulas kui ka Haapsalus. Samuti on suurenenud selle klubi sportlaste osavõtt Eestis toimuvatest kergejõustikuvõistlustest võrreldes eelmise aastaga lausa kolm korda.

Klubi suurimaks täheks ja noorematele eeskujuks on Argo Jõesoo. Noortest aga moodustavad tugeva tuumiku Lihula gümnaasiumi ja Virtsu kooli noorsportlased. Ka nemad on 2017. hästi esinenud nii Eesti noorte meistri-, karika- kui murdmaajooksu võistlustel. Samuti Rukilillemängudel ning spordiliidu Jõud meistrivõistlustel.

Ootame 16. septembril Haapsalus toimuvale võistlusele rohket osavõttu.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.