Ulrika Tülp mängib elu parimat jalgpalli

Ulrika Tülp

Ka sellel hooajal on paljud Läänemaa jalgpallurid saanud selga tõmmata Eesti jalgpallikoondise särgi. Olgu see siis rannakoondise, noortekoondise või A-koondise mänguvorm.

Täiskasvanute hulgas on teinud oma elu parimad mängud Ulrika Tülp. Nii klubikarjääris kui ka Eesti koondises on Ulrika jaoks olnud eriline aasta. Lisaks õpetajatööle Haapsalu linna algkoolis ja noorte Taebla neidude võistkonna treenimisele on märkimisväärsed tema enda mängud väljakul.

Kaks päeva tagasi saavutas tema koduklubi Pärnu JK koosseisus tähtsa võidu Eesti meistrivõistlustel Tallinna FC Flora üle. See tähendas Pärnu JK naiskonnale järjekordset Eesti naiste meistritiitlit.

Ulrikale oli aga see teine järjestikune võit Eesti meistrivõistlustel. Kahtlemata paistab sel jalgpallihooajal silma tema murdmine Pärnu JK põhikoosseisu ja kindel koht ka Eesti naiste jalgpallikoondises.

Viimane koondisemäng Helsingi JK vastu, kus peatreeneri Indrek Zelinski otsustas arvata koondisse Soomes mängiva Signy Aarna asemel ründesse just meie Ulrika Tülpi, tekitas jalgpalliringkondades isegi väikese tormi.

Zelinski: “Minu arvates on Ulrika Tülp hetkel temast parem. Ei ole nii, kui sportlane mängib välismaal, on ta automaatselt koondises.”

Sellisel juhul on ründajal ainult üks võimalus peatreeneri usaldust õigustada. Ulrika Tülp sai sellega hakkama, lõi oma üheksandas koondisemängus 26. minutil esimese värava Eesti eest, kuuludes ühtlasi koondise algkoosseisu.

Augusti lõpus aga sai Ulrikast ilmselt Läänemaa esimene pallimängija, kes mänginud ühe pallimänguala Euroopa Meistrite Liiga alagrupiturniiril. Pärnu võõrustas naiste Euroopa Meistrite Liiga alagrupiturniiri.

Pärnus ja Vändras tulid jalgpallimurule lisaks kodunaiskonnale Amsterdami Ajax, Riia Jalgpallikool ja Standard de Liege. Märkimist väärib, et Ajaxi ridades mängisid Pärnus koguni kuus suvel Hollandiga Euroopa meistriks tulnud jalgpallurit. Selliste tähtede vastu astus ka Ulrika Tülp koos Pärnu JK-ga.

Esimeses kohtumises alistuti Belgia meistrile Standard de Liege tulemusega 0:2. Ulrika kuulus naiskonna algkoosseisu.

Teise mängus Amsterdami Ajaxi vastu suudeti lüüa värav. Söödu andjaks Ulrika Tülp.

“Imeline tunne on lüüa värav tiimile, kus mängib mitu värsket Euroopa meistrit,” lausus Tülp pärast kohtumist.

Kolmandas ja alagrupi kolmandat kohta otsustavas mängus piisas Pärnu JK-le ka viigist, sest Riia Jalgpallikool oli vastu võtnud suured kaotused Euroopa tippudelt.

Kodupublikule pakuti aga ilus võit. Lätlannad alistati 2:0.

Kõikides kohtumistes teenis palju mänguaega ka meie naisjalgpallur. Ulrika Tülp: “Olid suurepärased mängud nii tugevate vastaste vastu. Ülim kogemus! Ega me kodus ju eriti kaitsvalt mängida saa. Nüüd mängisime ja tegime seda väga hästi. Sisekliima on naiskonnal väga hea. Pähe tuleb tahest-tahtmata mõte, et kuidas me mängiksime siis, kui ka meie oleksime profid ja tegeleksime ainult jalgpalliga. Väga ilus turniir.”

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.