Mitusada suurperede last tutvub oktoobris kunsti, meisterdamise ja loometööga

kokamägi
F: Vendo Jugapuu

Täna sai Haapsalus maalikunstnik Epp Maria Kokamägi galeriis avapaugu Eesti Lasterikaste Perede Liidu kunstikuu “Värvirikkus – lasterikkus”, mille raames saavad 500 suurperede last koos vanematega mitmel pool Eestis enam kui 30 kunsti- ja loometeemalises õpitoas tunnustatud kunstnike juhendamisel tutvuda mitmete põnevate kunstistiilide ja -vormidega.

“Kunstikuu sai alguse soovist läbi kunsti avardada Eesti laste silmaringi ja maailmavaadet,” ütles MTÜ Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. “Meie õpitoad on mõeldud lastele ja lapsevanematele, et pakkuda peredele võimalust üheskoos midagi toredat ja harivat ette võtta. Ning ehkki kunsti mõistmine ja väljendusviisid on iga inimese jaoks väga individuaalsed, lähendab kunsti ühine kogemine ja selle loomine omavahel nii pereliikmeid kui sõpru.”

Kolmapäeval Haapsalus peetud avaüritusel joonistasid kohalikud Haapsalu lapsed kunstikuu patrooni Epp Maria Kokamägi juhendamisel paberile selle aasta sügisvärve.

Epp Maria Kokamägi sõnul on kunstil lapse arengus väga oluline roll. “Lapsest, kes kasvab armastades kauneid kunste, saab suurena parem inimene – ta on loov, empaatiline ning ta hoolib ja märkab maailma ilu meie ümber, osates seda hoida ning edasi anda ka järgnevatele põlvkondadele. Kõik lapsed oskavad ja tahavad joonistada, kui nad on väikesed. Suuremaks saades see huvi suurel osal kaob ning meie, täiskasvanute, ülesanne on seda huvi üleval hoida ja toita. Kunst on kõigile tähtis, sest see on elu ilu peegel,” rääkis Kokamägi.

“Värvirikkus – lasterikkus” kunstipäevad toimuvad oktoobrikuu jooksul viies eri maakonnas: Järva-, Võru-, Pärnu-, Harju- ja Viljandimaal. 14. oktoobril pakutakse tegemislusti Türil, 21. oktoobril Võrus, 22. oktoobril Aruväljal, 24. oktoobril Padisel ja 28. oktoobril Viljandis. Iga kunstipäeva raames saavad lapsed ning nende emad-isad valida kuni kümne erineva õpitoa ja seal pakutava vahel.

Näiteks Türil tutvustab kunstnik ja lasteraamatu autor Matthias Jonathan Vaino lastele India kultuuriruumist pärit mandalat ja selle loomist.

Võrus on muude õpitubade seas ka kohtumine lastekirjaniku ja raamatu “Vana katkine kass. Vana katskinõ kass” autori Triinu Laanega.

Padise kunstipäeval saavad huvilised tekstiilikunstniku ja keraamiku Eva Raudkivi õpitoas ise taldrikuid ja tasse valmistada.

Kunstikuu viimasel päeval Viljandis saavad huvilised osaleda digimaali töötoas, mida juhendab lasteraamatute kunstnik Kristi Kangilaski.

Lisainfo: MTÜ Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap, e-post: aage@lasterikkad.ee, telefon: 55 535 482, www.lasterikkad.ee.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.