VALIMISED / JAANUS RATAS: Kodaniku kohus on valida

Jaanus Ratas.

Jaanus Ratas
Kullamaa vallavolikogu liige


Eesti Vabariigi põhiseadus sätestab, et Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas. Taaskord on kätte jõudnud periood, kus rahvas saab teostada oma võimu kõige vahetumal kujul. Oma tuleviku kujundamine on tänu demokraatlikule riigikorrale täielikult usaldatud meie endi kätte, kus saame otsustada, keda me usaldame oma piirkonna elu edendama.

Kohaliku omavalitsuse esinduskogu on volikogu, kes valitakse vabadel valimistel neljaks aastaks. Selleks, et meil oleks õigus tulevikus anda hinnanguid volikogu tegevusele/tegevusetusele, on meie kohustus osaleda valimistel. Me ei saa kritiseerida valikuid, mille tegemisel me ei soovi osaleda.

Valimistel osalemisest loobumine on justkui põgenemine vastutuse eest. See näitab meie hoolimatust ja ükskõiksust oma rahva ees. Austame neid inimesi, kes on võtnud vastutuse ja otsustanud kandideerida kohalike omavalitsuste valimistel oma kodukandi elu arendamiseks.

Kokkuvõtvalt on alust järeldada- kui meie ei vali, valivad teised meie eest ning teiste valikute üle ei ole me mitte alati õnnelikud.

Kahtlemata leiame me kõik kandidaatide seast endale sobiva inimese, olgu ta millises nimekirjas tahes. Toetame teda täna, et saaksime uhkusega tema poole pöörduda tulevikus abi saamiseks.

Mina omalt poolt soovin Teile mõistlikku valikut ja ärge laske oma häält kaduma!

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.