Kaheksa liikme väljaviskamine maksis Reformierakonnale kätte, Läänemaal võitis parteidest Keskerakond

Haapsalus, Läänemaa suurimas omavalitsuses võitis volikogu valimised kaljukindlalt valimisliit HARI, milles on hulk endisi reformierakondlasi. Reformierakond sai vaid kaks kohta, HARI aga 12.

Valimisliiduga erakonna vastu kandideerimist ei tolereeri ükski erakond ja väljaheitmine oli erakonna põhikirja järgi paratamatu. Paratamatu polnud aga see, et Reformierakonna ja tema endiste Haapsalu liikmete suhted jõudsid sellisesse punkti, kus hulk inimesi otsustas loobuda erakonna nimekirjas kandideerimast.

See annab ka aimu, mis juhtub tulevastel riigikogu valimistel, kui Reformierakonnal pole enam loota Läänemaalt head tulemust.

Reformierakonna juhatus rahuldas 12. septembril peetud koosolekul Haapsalu piirkonna ettepaneku arvata erakonnast välja kaheksa Haapsalu piirkonna liiget, kes rikkusid oma põhikirjalisi liikmekohustusi.

Arvestades Reformierakonna Haapsalu piirkondliku organisatsiooni ettepanekut, otsustas erakonna juhatus arvata Reformierakonnast välja Andres Laidre, Elerin Leesi, Kalju Aigro, Mati Seppiku, Riho Leppi, Terje Parra, Tõnu Parbuse ja Urmas Suklese.

Põhikirjaliste liikmekohustuste rikkumine puudutas nimetatud isikute puhul kandideerimist Reformierakonnaga konkureerivas valimisnimekirjas. Erakonna juhatus toetas Haapsalu piirkonna seisukohta, et need inimesed asetasid end ise Reformierakonnast väljapoole, otsustades kandideerida erakonna vastu.

Erakondade valimistulemus Läänemaa omavalitsustes

Eesti Keskerakond 1276 / 12.6%

Sotsiaaldemokraatlik Erakond 1108 / 11%

Eesti Reformierakond 955 / 9.4%

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond 840 / 8.3%

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.