MAALEHT: Kas välismaa suurtootjad müüvad Eestis kehvemat toitu?

Mulje, et Soomest toodud kohv või Austriast ostetud apelsinimahl on parem kui Eestist ostetu, polegi üksnes tunne. Toidu erineva kvaliteedi teema on jõudnud Euroopa Komisjoni. “Peamine küsimus on rahvusvahelistes korporatsioonides, kes turustavad oma toodangut üle Euroopa – kas nende toodang on igal pool ühesuguse kvaliteediga,” ütleb maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai Maalehele. “Karastusjoogid, maiustused, lastetoidud, šokolaad, tee, pähklivõi, juustud, lihatooted…” loetleb ta enim probleeme tekitanud kaubaartikleid.

Veel värske Maalehe teemasid:

Kuidas kulgesid valimised maal ja liidetavates omavalitsustes

Maaleht pühendab mitu lehekülge valimistele. Argo Ideon analüüsib, et kohalikud valimisliidud võitsid valimised kindlalt suuremas osas Eestist, kui vaadata omavalitsuste pindala järgi. Nad olid võitjad ka enamikus omavalitsustest.

Ivar Soopan kirjutab, et Läänemaa on kõnekas näide sellest, mis juhtub, kui erakonnad jätavad maakondades tegevuse unarusse. Kõvasti üle poole läänlastest valis volikogudesse valimisliitude esindajad. Haapsalus sai Reformierakonnale saatuslikuks kaheksa tugeva liikme parteist väljaheitmine.  Rein Raudvere vaatleb aga kahe sunniviisiliselt liidetud Ülenurme ja Kambja valla tulemusi. Mõlemas vallas saatis mäekõrgune edu iseseisvusmeelseid jõudusid. Nende kahe puhul pole välistatud, et tuli jääbki süte all hõõguma ning ühel päeval nenditakse, et sellest sundabielust ei tulnud tõesti midagi välja.

Vesine ilmateade tungib tegelikku ellu: soppa lendab kahte lehte

Toimetusest maale sõitnud fotograaf ja reporter, kes pidid uurima, kas uputab või on pigem põud, jäid esmalt autoga ja siis ka jalgupidi porri kinni. Lõuna-Eestis ujuvad linnud põldudel ja maainimesed sompavad põlvist saati mudas.

Põllumehed ei saa sel sügisel kuidagi saaki kätte, kuid vihmadega on hädas ka ehitajad ning uute lautade valmimine venib.

JÜRI KUUSKEMAA vanalinnast – jutud, millest ta tavaliselt ei räägi

Peatselt oma 75. sünnipäeva tähistav Jüri Kuuskemaa nõustus Maalehe lugejatele tutvustama neid paiku Tallinnas, kuhu ta tavaliselt ühtegi linna külalist ei vii, ja räägib asjadest, mida kaasteelistele muidu ei räägiks. Teda saatis Jüri Aarma.

Küüslaugukasvatus muutus hobist põhitööks

Juba paar nädalat enam ei rutta Vaike Soosaar hommikuti kontorisse. Pärast kuut aastat palgatöö kõrvalt küüslaukude kasvatamist loodab ta, et sellega saab ennast ära elatada. Maaleht käis tal külas.

Legendaarse hitimeistri Kustas Kikerpuu muusikaga tõusid püünele esimesed laulutähed

Kuigi päevad, mil helilooja Kustas Kikerpuu langevate lehtede aegu punaste pihlapuude all käis ja laule lõi, lõppesid üheksa aastat tagasi, on osa temast siiani meiega. Täna, 19. oktoobril saanuks ta 80aastaseks. Sel puhul räägivad Maalehes tuntud lauljad Kustas Kikerpuust.

Eesti Vene teatris puhuvad jälle uued tuuled

Eesti Vene teater tuleb intensiivsemalt tööle panna,” ütleb pisut üle kuu aja selle teatri kunstilise juhina töötanud Filipp Los intervjuus Margus Mikomägile.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.