Valimisliit Meie Inimesed tegi ettepaneku moodustada Haapsalu linnavolikogus maaelukomisjon

Valimisliidus Meie Inimesed Haapsalu volikokku kandideerinud Haapsalu ja Ridala inimesed otsustasid eile üksmeelselt jätkata tegevust ja oma esindajate kaudu saavutada Meie Inimeste valimislubaduste elluviimine Haapsalu volikogus.

„Täiesti uues olukorras, kus linnavolikogu peab otsustama ka maapiirkonna asjade üle, on meie esimene ettepanek moodustada volikogu alaline komisjon, mis annab heakskiidu kõikidele maaelu puudutavatele eelnõudele,“ ütles linnavolikogu liige ja neljandat aastat Läänemaa maa- ja külaelu edendava organisatsiooni MTÜ Kodukant Läänemaa juhatuse liige Merle Mäesalu.

Meie Inimeste ettepaneku järgi peaksid maaelukomisjoni kuuluma maapiirkonna olusid ning probleeme tundvad volikogu liikmed ning kaasama peaks kogukondade esindajad. Ridala vallas on 56 küla ja kaks alevikku, kelle esindajad moodustasid mõni aeg tagasi Kogukondade koja.

„Kui on olemas külade initsiatiiv, siis on volikogul ja linnavalitsusel hea võimalus kogukondade esindajate kaasamiseks,“ leidis maaeluga hästi kursis olev ja kauaaegne Ridala vallavanem Toomas Schmidt. „Kahjuks pääses külade esindajaid volikokku väga vähe,“ lisas Schmidt.

Meie Inimesi esindavad Haapsalu volikogus endine Ridala vallavanem Toomas Schmidt ja senised Haapsalu linnavolikogu liikmed Merle Mäesalu, Andrei Tšerepanov ning Raimond Lunev.

Valimisliidu Meie Inimesed nimel,
Rea Raus

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.