Hõimunädal tõi Läänemaa ühisgümnaasiumisse Soome kultuuri

Läänemaa ühisgümnaasiumis lõppes hõimunädal, mis tänavu oli pühendatud soomlastele. Nii pakuti sööklas Karjala pirukaid, üleval oli näitus muumitrollide loojast Tove Janssonist, avati koomiksinäitus „Meie naaber Soome“.

This slideshow requires JavaScript.

Hõimunädalal külastas kooli Eestis õppiv Soome tudeng Venla Rantanen. Kuigi Rantanen on eesti keelt õppinud vaid pisut rohkem kui kolm aastat, on tema eesti keele oskus suurepärane. Rantanen pani gümnasistid nii jenkat tantsima kui ka laulma. Ta õpetas soomekeelseid väljendeid ning õpilased said kohe omavahel soome keeles dialoogi pidada.

Rantanen tutvustas gümnasistidele Soomet ja Soomega seotud märksõnu. Näiteks said õpilased teada, et soome keeles puudub õ-täht ja soomlastele ei meeldi teietada. Rantanen tõi välja põnevaid fakte, näiteks et Soomes on rohkem kui 34 000 järve. Rantanen tutvustas põgusalt ka Soome ajalugu. Kuulata sai soome muusikat.

Lisaks külastas Läänemaa ühisgümnaasiumi Soomes elav ajakirjanik Enriika Vunk, kes rääkis oma tähelepanekutest Soome kohta. Juttu oli nii Soome koolisüsteemist, arstiabist, palkadest, liikluskultuurist ja paljust muust. Vungi jutust jäi kõlama aga mõte, et teise riiki kolides on oluline eelkõige lugupidamine selle riigi ja rahva vastu.

Hõimunädal tõi Soome õpilastele lähemale.

Monika Undo
Läänemaa ühisgümnaasiumi emakeeleõpetaja

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.