Haapsalu põhikool valib sel nädalal õpilasomavalitsuse esindajaid

Juba viiendat aastat valivad Haapsalu põhikooli õpilased ja õpetajad õpilasesinduse juhtideks krahvi ja krahvinnat. Enamasti kandideerivad sellele tiitlile 9. klasside õpilased.

Haapsalu põhikooli valimised
F: Kristi Karm

Kuna nüüdsest saavad kohalikel omavalitsuste valimistel olla valijateks ka noored alates 16. eluaastast, siis oleme oma koolis otsustanud valimisi korraldada võimalikult sarnaselt KOVi valimistele. Oleme kaasanud õpilasi protsessi igasse ossa alates aktiivsest kampaaniast, kus kandidaadid teevad tööd koos oma meeskondade ja sõpradega, lõpetades valimiskomisjoniga, mis moodustatakse 7.-9. klasside õpilastes.

Haapsalu põhikooli valimised
F: Kristi Karm

Tegemist on vabade valimistega ning kogu protsess toimub õpilaste enda initsiatiivil ja algatusel. Kandidaadid annavad teada oma kandidatuurist, toimub kampaania nädal, kohtumised valijatega, kus külastatakse klasse ja aulas on debatt kandidaatide vahel. Ning lõpuks hääletamine, mida saab teha kolmel päeval.

Haapsalu põhikooli valimised
F: Kristi Karm

Hääletamine käib klasside nimekirjade alusel, valijal peab kaasas olema pildiga dokument, mille alusel saab allkirja vastu hääletussedeli, sedeliga läheb valija kabiini, kus teeb oma valiku, mis valimiskasti juures kinnitatakse templiga ja valija saab selle lasta valimiskasti.

Valimisnädal lõpeb tulemuste väljakuulutamisega. Kandidaadid kogunevad kokkulepitud vahetunnil 1. korruse platvormile ja tiitlit tulevad üle andma eelmisel õppeaastal ametis olnud krahv ja krahvinna.

Kristi Karm

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.