ERR: Haapsalus avati kodanikupäeva puhul uus lipuväljak

Haapsalus avati kodanikupäeva puhul uus lipuväljak, peeti kontsertpalvust ja anti Eesti Mälu Instituudile üle vabadusvõitlejate poolt kogutud haruldased nõukogude vangilaagri elu käsitlevad materjalid, vahendas “Aktuaalne kaamera“.

Pühapäeval tähistatava kodanikupäeva eesmärgiks on teadvustada kodanikuks olemise väärtust. 26. novembril 1918 võttis Maanõukogu vastu määruse Eesti kodakondsuse kohta, millega loodi ametlikus tähenduses Eesti kodaniku mõiste.

Kodanikupäev on aeg, mil saame hinnata seda, et Eestis kehtivad õigused ja vabadused, millest näiteks okupatsiooniaastatel ainult unistada võis. Üks tänavustest kodanikupäeva aumärgi saajatest, Kaitseliidu Lääne maleva teavituspealik nooremveebel Heiki Magnus on mees, kes on pühendanud end erinevate isamaaliste ürituste korraldamisele.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.