Päevaleht: Lihula õpetajad ega koolijuht ei märganud üheksa aastat koolikiusamise all kannatanud poissi

Hiljuti avaldatud viimane PISA uuring täitis eestlaste rinna taas uhkusega: meie lapsed on Euroopa parimad probleemilahendajad, kirjutab Eesti Päevaleht. Märksa vähem tähelepanu sai tõsiasi, et koolikiusamist on meil endiselt liiga palju: 20% õpilasi kogeb koolis kiusamist.

Igast sajast õpilasest 20 on koolis kaasõpilaste pilgete, naeru ja mõnituste märklauaks. Koolikiusamises pole Eestil rõõmustada millegi üle: meie koolides on kiusamist rohkem kui Euroopas keskmiselt ja OECD arvestuses on Eesti kolmekümnendal kohal.

Nende kuivade arvude taga on päris lapsed ja noorukid. Läänemaa poiss Freddy Pajumets on üks neist, kes on talunud aastatepikkust kiusu. Nüüd selle käest pääsenuna aitab ta teisi sellega, et räägib paljudes koolides vaikimisi talutavast kiusust avatult ja julgustab kiusatuid abi otsima.

Freddy sõnul läks ta Lihula kooli esimesse klassi lootusrikkalt: ootas koolilt vaid head, tahtis saada targemaks ja oli kindel, et koolis on tore. Tegelik koolielu osutus aga piinarikkaks. „Juba enne kooliaega mängisin ma palju koos tüdrukutega ja poisid vaatasid mulle viltu, et nii ei ole poisile kohane. Ja kui ma kooli läksin, siis mind hakati inetult vaatama, minu üle naerma, mind noriti ja mulle pandi hüüdnimesid. Minust sosistati igasuguseid asju,” räägib Freddy.

Loe Eesti Päevalehest pikemalt Freddyga juhtunust ja sellest, miks tema kiuasamist koolis ei märgatud.

One Response to "Päevaleht: Lihula õpetajad ega koolijuht ei märganud üheksa aastat koolikiusamise all kannatanud poissi"

  1. Elin   28. nov. 2017 at 18:28

    Loll jutt,et õpetajad ega keegi ei märganud! Olles ise lapsevanem,kelle last samuti on samas koolis kiusatud siis tean väga hästi kuidas asjasse suhtutakse. Küll läheb üle ja kästakse kiusataval kiusajatest mitte välja teha…..vaatamata korduvatele rääkimistele õpetajaga ei võeta midagi ette ega tegeleta asjaga. Ilmselt on lihtsam silm kinni pigistada ja pärast öelda,et aga me ei teadnud! Igas koolis on koolivägivalda ja ka see,et Lihulas see puudub on väga nõme ja kohatu jutt!!

    Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.