Kutsehariduskeskuse tublid noored kodanikud said tunnustuse

 

Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilased võtsid seoses kodanikupäeva tegemistega osa mitmest üleriigilisest üritusest ning saavutasid nendel ka märkimisväärset edu.

Integratsiooni Sihtasutus viib iga aasta läbi kodanikupäeva e-viktoriini. 2017. aasta kodanikupäeva viktoriin algas 20. novembril ja sulgus 30. novembril. Viktoriinil osales 44 HKHK õpilast.

Viktoriin sisaldas 50 küsimust, maksimaalselt võis saada 69 punkti. Kooli tublimad lahendajad olid Marelle Posti (bürootöö 3. kursus) – sai 35 punkti, Kirill Anohhin (IT-süsteemide nooremspetsialist 2. kursus) – sai 35 punkti, ning Joonas Mattisen (IT-süsteemide nooremspetsialist 2. kursus) ja Andres Varner (IT-süsteemide nooremspetsialist 2. kursus), mõlemad võrdse tulemusega 33 punkti.

Haridus- ja teadusministeeriumi ning Integratsiooni Sihtasutuse poolt viidi läbi ka kodanikupäeva esseekonkurss, mille üks eesmärkidest oli tunnustada õppurite kodanikuteadlikkust ning soovi panustada Eesti ühiskonda ja selle arengusse.

Essee sai kirjutada kahel teemal:

  • „Mida ja miks tahaksin kinkida Eestile 100. sünnipäevaks?“
  • „Millist APPi kasutaksin Eesti Vabariigi arendajana tulevikus“

Konkursile saadeti kutsehariduskeskusest 36 esseed. Kooli kolm tublit esseekirjutajat olid Kadriina Krüüts (bürootöö 2. kursus, saavutas kutseõppeasutuste õpilaste kategoorias II koha), Dana-Ly Raja (bürootöö 2. kursus) ja Ramon Engman (tisler 2. kursus). Raja ja Engman saavutasid samas kategoorias mõlemad III koha. Need õpilased olid kutsutud 28. novembril tunnustamisüritusele Mustpeade majja ning said osaleda riigikogu pidulikul istungil EV 100 noorte maapäeval.

Kooli õpilased osalesid ka Eesti Õpilasesinduste Liidu ja välisministeeriumi korraldatud 2017. aasta kodanikupäeva esseekonkursil „Diplomaatia & rahu!”. Hästi kirjutatud essee eest tunnustati 27. novembril välisministeeriumis kutsekooli õpilast Birgit Aljastet (bürootöö 3. kursus), kes kirjutas essee teemal „Kas populismi levik Euroopas on oht demokraatiale või selle osa?”. Autasu andis üle välisminister Sven Mikser.

Suur tänu kõikidele õpilastele, kes ennast proovile panid ja nimetatud tegemistest osa võtsid!

26. novembril tähistatav kodanikupäev on päev kõigile kodanikele ja eestimaalastele. Sel päeval mõtleme iseenda ja riigi suhtele ning ka sellele, kui head kodanikud me oleme.

Kodanikupäeva ürituste eesmärk on aidata laiendada õpilaste teadmisi Eesti ühiskonnast, väärtustada Eesti kodakondsust ja kodanikuks olemist, kinnistada kodanikupäeva ja Eesti Vabariigi aastapäeva traditsiooni.

Elle Teder
sotsiaalainete õpetaja

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.