Põlvamaal hukkus liiklusõnnetuses 35-aastane mees

Eile õhtul juhtus Põlvamaal raske liiklusõnnetus, milles hukkus 35-aastane turvavööga kinnitamata ja juhtimisõiguseta mees.

Põlva vallas Mammaste külas Põlva – Reola tee 3. kilomeetril juhtunud liiklusõnnetusest teatati häirekeskusele õhtul kella 21 ajal. Esialgsetel andmetel oli sõiduauto Opel Calibra liikunud Põlva poole, kui selle juht kaotas lauges kurvis kontrolli oma sõiduki üle ja sõitis paremale poole teelt välja, paiskus vastu teetruupi ning maandus küljel. Sõiduki roolis olnud 35-aastane mees hukkus sündmuskohal.

Politsei selgitas, et juht viibis autos üksi ega olnud turvavööga nõuetekohaselt kinnitatud. Samuti puudus mehel juhtimisõigus. Sündmuskohal töötanud politseinike sõnul oli tee-ja ilmastikuolud sündmuskohal head. Tee õnnetuspaigas oli asfaltkattega, soolamärg ning hea nähtavusega. Suurim lubatud kiirus sel teelõigul on 90 km/h.

Mehe täpne surmapõhjus ja terviseseisund ilmneb kohtuarstlikul lahangul. Surmaga lõppenud õnnetuse muud üksikasjad selgitatakse edasises uurimises.

Kagu politseijaoskonna politseileitnant Andres Kirsing sõnas, et kuigi mees oli varem karistatud korduvate juhtimisõiguseta sõitude pärast, ei vähendanud see paraku tema riskeerivat käitumist liikluses.

“Lahtine turvavöö, arvatavalt liigsuur kiirus kurvis ja kangekaelne sõiduhimu hoolimata juhtimisõiguse puudumisest on need tegurid, mille tõttu olid tänaõhtuse liiklusõnnetuse tagajärjed sedavõrd traagilised,” lausus Kirsing ning avaldas seejuures kaastunnet hukkunu lähedastele.


Eile kell 14.27 peatus 42-aastane mees Tallinnas veoautoga Scania P124 mööda Tammsaare teed liikudes teises sõidureas reguleeritud jalakäijate ülekäigurajal nii, et sõiduki ja haagise vaheline kinnitusmehhanism oli ülekäiguraja kohal. 15-aastane poiss ületas seetõttu sõiduteed sõiduki ja haagise vahelt. Samal ajal alustas sõiduk Scania liikumist, mistõttu jalakäija kukkus ja jäi haagise rataste alla. Jalakäija suri sündmuskohal.

Eile kell 17.30 ületas 34-aastane mees Tallinnas Laulupeo tänava ja Tartu maantee ristmikul teed fooriga reguleeritud ülekäigurajal foori keelava tulega ja sai löögi paremalt poolt lähenenud trammilt, mida juhtis 57-aastane naine. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Alates detsembris on talverehvide kasutamine kohustuslik. Politsei tuletab jalakäijatele meelde, et nad riputaksid enda külge vähemalt ühe helkuri. Vastasel juhul on juhtidel praegusel pimedal ja sombusel ajal keeruline jalakäijaid märgata.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.