Haapsalu linnuses algavad rekonstrueerimistööd – täna sõlmiti ehitajaga leping

Täna sõlmisid SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid ja AS Restor lepingu piiskopilinnuse konserveerimis- ja rekonstrueerimistöödeks.

Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärna sõnul on linnuse projektiga töötatud juba neli aastat. “Nüüd hakkab teoks saama unistus, mis õigupoolest on alguse saanud juba 2006. aastal, mil moodustati esimene piiskopilinnuse sihtasutus,” lausus Pärn.

“Linnuse peavärava ette kerkib ehitusplats veel vana aasta sees. Uuenenud muuseumisse ootame kõiki juba 2019. aasta suvel,” ütles Haapsalu piiskopilinnuse juhataja Kaire Tooming.

Haapsalu piiskopilinnust ootab ees uuendusprotsess. 2019. aastal avatakse pealinnuses aasta ringi kasutatav keskaja ajalugu käsitlev tegevusmuuseum-külastuskeskus. Muuseumisse luuakse atraktiivne ja aktiivset osalemist pakkuv ekspositsioon, mis võimaldab läbi viia temaatilisi meelelahutusliku ja hariva sisuga keskaja kultuuri ning kombestikku tutvustavaid programme.

Muuseumi arhitektuurse lahenduse töötas välja büroo KAOS Arhitektid. Linnuse arendustegevust toetatakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest, Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest. Ehituslepingu maksumus on 3, 5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Omanikujärelvalvet teostab P.P. Ehitusjärelevalve OÜ.

AS Restor on Eesti ehitusturul tegutsenud juba aastast 1990. Restori kollektiivis on pikaajalise praktikaga professionaalseid arhitekte ja insenere ning erialase koolitusega töölisi. Restor omab muinsuskaitseameti tegevusluba arhitektuurimälestiste rekonstrueerimiseks-projekteerimiseks.

Tehtud restaureerimistööde seas on hulgaliselt väärikaid objekte: Eesti Vabariigi valitsushoone, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja hoone, Hobuveski, Pika Hermanni torn Toompeal, Tallinna linnamüür ja linnamüüri tornid, Vihula mõisakompleks, Sokos Hotel Viru jpt.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.