Päästjad kustutasid Haapsalus Posti tänaval lillepotis põlenud kuuseoksad

21. detsembril kella 3 paiku öösel teatati häirekeskusele põlengust Haapsalu linnas Posti tänaval. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et põlesid lillepotis kuuseoksad. Tulekahju kustutati ämbri veega.

Päästekeskus:

Päästjad saavad jõulupühade ajal peamiselt kahte tüüpi väljakutseid. Need on tahmapõlengud ning toidukõrbemised. Mõlemad tuleõnnetused on täiesti ennetatavad. Kõige lihtsam on vältida tahmapõlengut sellega, et kontrollite enne pühasid oma küttesüsteemide puhtust ise või lasete seda teha korstnapühkijal.

Aktiivse kütteperioodi algusest on möödas juba mitu kuud ning kindlasti on ahjudesse, pliitidesse, kaminatesse ja korstnatesse kogunud mingil määral tahma ning pigi. Pidage piiri ka kütmisega. Ilmad on küll niisked ja sooja tahaks tubadesse, kuid ülekütmist tuleks vältida. Ainult puhta küttesüsteemiga ja õigeid kütmisvõtteid kasutades võite olla kindlad, et tuleõnnetust ei juhtu.

Püsige köögis, kui valmistate pidusööki. Planeerige toidutegemine aegsasti, ka toiduainete varumine. Pole vaja ise tekitada olukorda, kus pliidil või ahjus süüa tehes, avastate, et midagi on puudu ja otsustate selle kiirelt toidupoest ära tuua. Tähelepanuta toit pliidil võib tekitada paksu pahandust ning jätta pidulised ilma nii meeldivast õhtusöögist kui ka kodust.

Ei väsi kordamast, et kõige tähtsam siinjuures on töökorras suitsuanduri olemasolu kodus. Tuletame veel meelde, et kõigil kellel on kodus gaasiboilerid või -soojendajad on uuest aastast kohustuslik paigaldada eluruumi ka vinguandur.

Soovitame vinguandur soetada ka oma puuküttega koju. Puukütte puhul võib vingugaas tekkida ka ilma tulekahjuta ning just sellistes olukordades ongi vingugaasiandur asendamatu. Vingugaas tekib ka siis, kui siiber liiga vara suletakse või kui küttesüsteemis on vead. Kuna suitsu- ja vingugaasianduri tööpõhimõtted on erinevad ja suitsuandur vingugaasi ei tuvasta, on ahiküttega kodudes vajalikud mõlemad.

Saaremaa

20. detsembril kell 17.34 teatati häirekeskusele, et Kuressaares Tallinna tänaval tuleb kasutuseta hoone korstnast suitsu. Teataja arvas, et majas võivad olla kodutud. Sündmuskohale jõudnud päästemeeskond sisenes hoonesse ning selgus, et üks inimene oli teinud katkisesse küttekoldesse tule ning põletas küünlaid. Majas viibinud inimese jutt oli ebaselge ning ta anti kiirabile üle tervisekontrolliks, midagi ohtlikku ei tuvastatud. Päästjad kustutasid küünlad ning tule pliidi all. Hoone uks, millest operatiivmeeskond sisenes, löödi uuesti kinni. Mahajäetud majas viibinud mees lubas minna sõprade juurde.

Raplamaa

20. detsembril sai häirekeskus teate tulekahjust Märjamaa vallas Vana-Vigalas Pitku teel. Teataja sõnul põles sõiduauto Päästjate saabudes põles sõiduk lahtise leegiga. Tulekahju kustutati.

Pärnumaa

20. detsembril kella 14.15 paiku kutsuti päästjad appi Pärnu linna Rääma tänavale. Liiklusõnnetusse sattunud sõidukil likvideeriti süttimisoht.

20. detsembril kella 10.20 paiku anti häirekeskusele teada, et keset Pärnu kesklinna silda olid sõiduteel saepuruplaadid. Päästjad viisid plaadid sõiduteelt ära.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.