FOTOGALERII: Rita Helisma uudistas Tuhu raba, mille laudtee on kehvas seisus

Läänlasele kaastööd tegev matkaja ja fotograaf Rita Helisma käis uudistamas Lääneranna vallas Tuhu raba, kus hiljuti avati vaatlustorn. Helisma sõnul on raba laudtee halvas seisus.

Tuhu raba Rita Helisma
Tuhu raba vaatlustorn. F: Rita Helisma

Rita Helisma: 

Mis võiks olla põnevam, kui üks matk puhkepäeval loodusesse. Tuhus käidud, Tuhust tuldud. Aeg on sealmail keeruline. Looduse vastu inimene ei saa. Laudtee on väga kehvas seisus, toetuspalgid põhjast lahti, naelad püsti. Loodus on lammutaja. Inimene võimaluste ammutaja.

Raskele teekonnale vaatamata oli imeline päev. Igati kordaläinud.

RMK-le on ettepanek, et hoiatussilt halbade olude kohta võiks asuda raja mõlemas otsas. Mina alustasin teekonda vaatlustorni juurest, ega osanud aimata, mis mind ees ootab. Poolelt rajalt tagasi keerata poleks olnud eesmärki täitev, seetõttu rühkisin ikka edasi. Aga et 1,4 kilomeetrit saab 2 tundi astutud, see oli mu elu esimene kogemus.

Sirvisin kodus oma vanu fotosid ja võin öelda, et esimest korda sattusin ma sinnakanti Pärandkultuuri päevade raames 19. mail 2012 Haapsalu kutsehariduskeskusega. Juba siis sain retkelt kaasa hulga põnevaid emotsioone.

Kuna nüüd on võrdlusmoment olemas – suveaja Tuhu raba/soo/matkarada (heal lapsel mitu nime) ja sügisene, siis plaanin sama teekonda korrata veel ka 2018. aastal, kui kindel jää ja lumevaip on looduse päriselt talvepuhkusele saatnud. Turvalisuse kaalutlustel võtan käimiskepid kaasa. Kahetsesin, et sel korral neid ei olnud.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.