Päästjate pühad: Haapsalus kõrbes pliidil toit, Varikul põles maja, teelt eemaldati kaks puud

22. detsembril kell 20.24 sai häirekeskus teate tulekahjust Haapsalus tamme tänaval kortermajas. Teataja sõnul oli maja trepikojas suits ning tunda kärsahaisu. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et tegemist oli toidukõrbemisega. Korterielanik magas kõrvaltoas.

24. detsembril käisid päästjad Kiltsi külas ning eemaldasid teele kukkunud puu.

23. detsembri õhtul käisid päästjad Haapsalu linnas Herjava külas ning eemaldasid teele kukkunud puu.

23. detsembril kell 23.36 teatati häirekeskusele põlengust Lääne-Nigula vallas Variku külas. Teataja sõnul põles tootmishoone leegiga. Päästjate saabudes oli hoone katus täisleegis. Tulekahju saadi kontrolli alla veidi peale kella 1, kustutati kell 4.12. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada kütmisest. Sündmusele reageerisid päästjad Nõvalt, Ristilt, Haapsalust, Keilast, Paldiskist.

Saaremaa

27. detsembril kell 6 sai häirekeskus teate tulekahjust Kuressaares Kingu tänaval. Teataja sõnul põles kuur. Päästjate saabudes põles hoone lahtise leegiga. Kell 6.40 põleng kustutati.

26. detsembri varahommikul käisid päästjad Muhu vallas Hellamaa külas ning eemaldasid teele kukkunud puu.

24. detsembril kella 14.40 paiku käisid päästjad Kuressaare Ristiku tänaval. Teataja sõidukist lekkist diiselkütet. Tänavale jooksnud kütus kaeti absorbendiga.

23. detsembril kell 18.37 sai häirekeskus teate põlengust Saaremaa vallas Välta külas. Teataja sõnul põles suitsusaun. Päästjate saabudes põles hoone katus leegiga. Tulekahju kustutati kella 20 paiku, hävis hoone katus. Esialgse info kohaselt võis tulekahju alguse saada ülekütmisest.

23. detsembril kella 17.40 paiku käisid päästjad Muhu vallas Hellamaa külas ning eemaldasid teele kukkunud puu.

Raplamaa

25. detsembril kella 20.20 paiku käisid päästjad Kohila vallas Aandu külas, kus auto oli sõitnud vastu puud. Päästjad aitasid sõidukist välja kannatanu ning likvideerisid süttimisohu.

23. detsembril kell 22.48 sai häirekeskus teate tulekahjust Kehtna vallas Järvakandis, kus teataja sõnul põles kasutuseta ujulahoone. Päästjate saabudes oli hoone leekides. Tulekahju kustutati kell 3.43. Esialgsetel andmetel võis tegemist olla süütamisega. Sündmusele reageerisid päästjad Järvakandist, Raplast, Vändrast, Pärnu-Jaagupist, Kehtnast ja Lokuta vabatahtlikud päästjad.

24. detsembril käisid päästjad Kehtna vallas Selja külas ning eemaldasid teele kukkunud puu.

23. detsembril kell 15.40 sai häirekeskus teate tulekahjust Märjamaal Pärna tänaval kortermajas. Teataja sõnum oli ärev – kolmanda korruse korteris põles diivan. Sündmuskohale jõudnud päästjad andsid korteriomaniku üle kiirabile, kes naise haiglasse toimetas. Tulekahju kustutati kiirelt, kahjutuli võis alguse saada põrandalambist. Põlengu tagajärjel hävis korteris üks tuba, teine tuba sai suitsukahjustusi. Töötav suitsuandur leiti kapi pealt.

Pärnumaa

26. detsembril käisid Vatla vabatahtlikud päästjad Varbla vallas Paatsalu külas ning eemaldasid ohtliku puu.

24. detsembril sai häirekeskus teate, et Pärnus Hariduse tänaval põles prügikonteiner. Pealtnägija sõnul oli konteinerisse visatud pürotehniline rakett. Päästjad kustutasid põlengu, konteiner hävis.

23. detsembril kella 20.16 paiku anti teada toidukõrbemisest Tori vallas Sindis Pärnu maanteel kortermajas. Korteris viibinud mees oli alkoholi tarvitanud ja keeldus päästjatega koostööst. Häiret andunud suitsuanduri, mis oli sinna kodunõustamise käigus paigaldatud, oli korterielanik laest alla võtnud ning visanud pliidil olnud toidu sisse.

Järvamaa

26. detsembril kell 16.06 sai häirekeskus teate tulekahjust Paide linnas Roosna-Allikul Nooruse tänaval kortermajas. Teataja sõnul põles korteris voodi. Päästjate saabumise ajaks olid majanaabrid põlevast korterist välja toonud naise. Korterisse sisenesid suitsusukeldujad, kes tulekahju kustutasid.

25. detsembril kell 17.42 teatati häirekeskusele tulekahjust Paide linnas Roosna-Allikul Pargi tänaval. Teataja sõnul põles suure leegiga elumaja. Sündmuskohale jõudes alustasid päästjad kustutustöödega nii seest kui väljast. Kella 18.40 pai kukkus sisse hoone katus ning kustutustöid ei olnud võimalik enam sees teha. Kell 20.21 saadi tulele piir peale, jätkusid järelkustutustööd. Kell 00.20 põleng kustutati.

24. detsembril käisid päästjad Järva vallas Eistvere külas ning eemaldasid teele kukkunud puu.

23. detsembril kell 20.37 teatati häirekeskusele, et Paides Suur-Aia tänaval oli kortermaja koridoris suits ning näha ka ühest korterist leeke. Päästjate saabudes oli neljakordse elumaja koridorsuitsu täis, majast evakueeriti elanikud. Põlevast korterist toodi välja teadvusel kannatanu ning anti üle kiirabile. Viga saanud naine toimetati haiglasse. Päästjad kustutasid korteris põlenud voodi, mis esialgsetel andmetel võis põlema minna suitsetamisest. Antud korteris oli küll töötav suitsuandur, kuid tulekahju toimus magamistoas, kus häiret andvat abimeest polnud.

Hiiumaa

24. detsembril kell 22.39 sai häirekeskus teate tulekahjust Hiiumaa vallas Harju külas. Teataja sõnul põles leegiga saun. Päästjad said põlengule piiri peale kell 23.11, tulekahju kustutati kell 00.24. Saun, mõõtmetega 3×8 muutus kasutuskõlbmatuks.

Lääne-Eesti pommigrupp

24. detsembril kutsuti demineerijad Roosna-Allikule, kus põllult oli leitud lõhkekeha. Sündmuskohal selgus, et tegemist oli mürsuga. Lähemal uurimisel selgus, et tegemist oli tühja mürsu kestaga, mis lõhkematerjali ei sisaldanud ning ei olnud ohtlik. Kontrolliti lisaks ka ümbritsevat põldu ja leiti veel üks samasuguse mürsk põllu servast, mis sisaldas lõhkematerjali. Leid oli transporditav ja hävitati hävituskohas.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.