Viis kunstiakadeemia tudengit avavad Haapsalus näituse

5. jaanuaril kell 16 avatakse Haapsalu Linnagaleriis EKA installatsiooni- ja skulptuuritudengite ühisnäitus “Kui ma elust peaks ärkama?”.

Osalevad kunstnikud Siim Elmers, Darja Krasnopevtseva, LAURi, Johannes Luik ja Aleksandr Valetto.

Näitus lähtub tööriistafilosoofia teosest “Vasar ja vaikus”, mille põhjal on osalevad kunstnikud uurinud isiklikke psühholoogilisi mustreid füüsilise töö kaudu.

Näituseprotsessi alustati kunstnike elus korduva või meeldejäänud sümboli läbitöötamisega rütmilise ja mehaanilise töö kaudu. Tööprotsessi käigus avastati, et teoste ümber on tekkinud infokogum või müüt, mis tulenes kunstnikest endist – lisaks oma esialgsetele ideedele olid autorid lisanud teostesse midagi iseendast. Mõned tõigad selguvad alles hiljem, kui neid vaadata väljaspool konteksti.

Näitusel osalevad eri taustaga kunstnikud, kelle teosed peegeldavad autorite minevikku ja sellest tulenevaid hirme ning neile seatud ootuseid. Ühtlasi vaatavad need ka tulevikku ning uurivad autorite enda arusaamu samadel teemadel. Seetõttu on näitusel olevad teosed suhteliselt erinevate teemadega, religioonist peresiseste suheteni.

Vaatajal on võimalus osa saada teemadekäsitlusest installatiivsete ja skulptuuripõhiste teoste kaudu. Need uurivad unenäosuse ja reaalsuse segunemist läbi traditsioonilise lähenemise skulptuurile kaasaaegses võtmes.

Näitus jääb avatuks 28. jaanuarini.

Täname: Kultuurkapital, Eesti Kunstiakadeemia, installatsiooni- ja skulptuuriosakond, Art Allmägi, Jaan Kompus, Taavi Talve, Jaan Luik, Katri Jürimäe, Merje Aus, Fidelia Regina Randmäe, Jaanus Elmers, Ruuben-Jaan Rekkor, Agur Kruusing.

Fidelia Regina Randmäe
Eesti Kunstiakadeemia

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.