MILLINE ON HAAPSALU 2040. AASTAL: 17 000 elanikku, kerkivad uued korterelamud, ehitatakse tunnelit Noarootsi

Maalehele“2030. aastal on Haapsalu elanikkonna kasv pöördunud tõusule. Elanike arv on 15 000. Raudteeühendus on taastatud,” ennustas Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus Maalehele linna lähitulevikku.

Kui statistikud külvavad pigem pessimismi, siis enamikus omavalitsustes voogavad optimismihoovused. Maaleht palus linnajuhtidel prognoosida tulevikku ja kirjeldada oma linna aastail 2030 ja 2040 (tuues ära prognoositava rahvaarvu mõlemal aastal, suuremad mured, aga ka tähtsaima n-ö tõmbenumbri, mille järgi linna siis teatakse-tuntakse.

“2040. aastal ehitatakse Haapsallu järjest juurde uusi korterelamuid, et võimaldada soovijatele kaasaegset elamist,” märkis Tõnu Parbus. “Elanike arv on 17 000. Alustatakse Noarootsi–Haapsalu tunneli rajamist.”

Seesuguse ennustuse pakkusid välja ka teiste linnade esindajad. Tänasest Maalehest saad pikemalt lugeda, kui erinevad on linnajuhtide ennustused ja statistikaameti prognoos.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.