Haapsalu lasteraamatukogu ootab lapsi oma lemmikuid valima

Haapsalu lasteraamatukogu kutsub kõiki lapsi osalema Eesti Lastekirjanduse Keskuse korraldataval Nukitsa konkursil ja valima oma lemmikkirjanikku ja illustraatorit.

Osa Nukitsa konkursi raamatute väljapanekust lasteraamatukogus. F: Jaanus Kõuts

“Nukitsa konkurss on Eesti lastekirjanduse suursündmus, mis kutsub lapsi valima oma lemmikuid viimastel aastatel ilmunud lasteraamatutest. See on kõige vahetum tagasiside lugejatelt ning võimalus väljendada oma tänu ja kiitust meie lastekirjanikele ja illustraatoritele. Ootame kõiki andma oma panust, et võimalikult paljud lapsed osaleksid konkursil ja hääletaksid oma lemmiku poolt,” selgitas lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone.

Selleks, et ka Haapsalu lapsed saaksid anda oma panuse, on lasteraamatukogu näitusealustel, laudadel ja vitriinikappides väljas kahel viimasel aastal ilmunud algupärane laste- ja noortekirjandus.

Raamatute seast saab valida enim meeldinud jutu ja enim meeldinud pildid. Hääletussedeleid, millele märkida oma lemmikteose autori nimi ja kõige enam meeldinud piltide autor, leiab lasteraamatukogust ja kooliraamatukogudest ning hääletada saavad kuni 16-aastased lapsed.

Kui mingil põhjusel ei ole aega raamatukokku minna, siis saab hääletada ka lastekirjanduse keskuse kodulehel: www.elk.ee.

Hääletamine kestab 20. veebruarini ja konkursi võitjad selguvad 7. aprillil lastekirjanduse keskuses auhinnapeol. Lisaks laureaatidele kutsutakse peole 70 hääletuses osalenud last üle Eesti. Laste lemmikkirjanik ja -illustraator saavad auhinnaks Nukitsa pronkskuju ja rahalise preemia.

Nukitsa konkurssi korraldab Eesti Lastekirjanduse Keskus iga kahe aasta tagant alates 1992. aastast. Varasemad laureaadid leiab siit.

Liina Valdre

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.