Kaitseliit avab raamatukogus oma meenete näituse

Tartu rahu ja Eesti Vabariigi aastapäeva puhul avab Kaitseliidu Lääne malev kolmapäeval, 31. jaanuaril kell 17 Lääne maakonna keskraamatukogu (Posti 3) kahel korrusel näituse “Kaitseliidu meened 2”.

Foto kaks aastat tagasi raamatukogus üleval olnud näitusest. F: Heiki Magnus.

Kaitseliidu Lääne maleva liikmed on aegade jooksul kogunud meeneid alates Kaitseliidu loomisest kuni tänapäevani. Näitusel on väljas Lääne maleva liikmete väärtuslikud ja huvitavad esemed, meened ja autasud.

Näitusel väljas olevad eksponaadid on kaitseliitlaste auhinnad või hinnalised kingitusel ning kõnetavad moel või teisel Kaitseliitu ja tema allorganisatsioone. Eksponaatide seas on karikad ja autasud, lisaks okupatsioonieelse aja meened ning unustusse vajunud uue aja esemed ja meened.

Väljas on ka malevale kingitud esemeid. Näitus koosneb erakogudes pärinevatest esemetest ning on taolisel kujul Läänemaal teistkordne. Esimene taoline näitus oli raamatukogus väljas veebruaris kaks aastat tagasi.

Kõige uuem näitusel väljas olev meene on Kaitseliidu 100. aastapäeva juubelimark, esimese päeva ümbrik ja hõbedases ümbrikus komplekt, mille on allkirjastanud Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili ja postmargi kujundaja Lembit Lõhmus.

Kaitseliit 100 postmark on esimene mark Eesti juubeliaasta markide seerias. Juubelimargi pidulik esitlus oli 26. jaanuaril Tallinnas rahvusraamatukogus.

Heiki Magnus

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.