Haapsalu kolledži liiklusohutuse tudengid läbisid intensiivkursuse Norras

12.-16. veebruaril viibisid kuus TLÜ Haapsalu kolledži (TLÜ HK) liiklusohutuse üliõpilast Erasmus KA2 projekti „Modernized teaching material and methodology for road safety educators“ raames koolitusel Norras, Stjørdalis. Ühes tudengitega külastas Nord University Stjørdali kampust liiklusohutuse õppekava kuraator Heli Ainjärv.

F: Haapsalu kolledž

Lisaks Eesti delegatsioonile osalesid projektis ka Soome Hämeen Ammattikorkeakoulu (HAMK) ning kohalikud Nord University’st üliõpilased (NU).

Üliõpilaste nädalase koolituse eesmärk oli 2018. aasta sügisel ilmuva mootorsõiduki juhtide koolitajatele mõeldud õpiku sisuga tutvumine ning selle täiustamine ja parendamine. Koostatav õppematerjal koosneb artiklitest, mille on kirjutanud TLÜ HK, HAMK ja NU õppejõud ning mida üliõpilased ehk õpiku tulevane sihtrühm, oma õpi- ja töökogemusest lähtuvalt täiendasid.

Lisaks tööle õppematerjaliga tutvusid üliõpilased Nord University Stjørdali õppehoonega ning osalesid vaatlejana B-kategooria sõidukijuhtide sõidu-, teooria- ja simulaatoriõppes. Koolituse viimasel päeval väisasid tudengid lisaks 23 000 elanikuga Stjørdalile ka naabruses asuvat suurlinna Trondheimi.

Kokkuvõtteks andis koolitus üliõpilastele väärtusliku võimaluse täiendada oma teadmiste- ja kogemustepagasit rahvusvahelises keskkonnas ning osaleda tänastele ja tulevastele liiklusõpetajatele suunatud õpiku koostamises.

Arno Taremäe
Liiklusohutus II kursus
Haapsalu kolledž

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.