Läänemaa JK ja Lõuna-Läänemaa JK noored pidasid hooajaeelse sõpruskohtumise

Haapsalu kunstmurul pidasid neljapäeval hooajaeelse sõpruskohtumise Läänemaa JK ja Lõuna-Läänemaa JK U13 (2006-2007 sündinud) vanuseklassi võistkonnad.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi palvel toimunud kohtumises olid 6:1 paremad Läänemaa JK noored jalgpallurid. Mängu tähtsust said eelkõige hinnata lõunaläänlased, sest sellised tingimused erinevalt Haapsalu poistest neil puuduvad.

Kui Läänemaa JK on saanud enamasti juba pikalt harjutada õues kunstmurul, siis Lõuna-Läänemaa JK jalgpallitöö oli kuni neljapäevani saalitingimustes.

Tunniajane sõpruskohtumine oli mõlemale võistkonnale väga oluline. Ilusa ilmaga ja heades tingimustes said treenerid Aavo Tomingas ja Jaanus Getreu oma võistkondadele pakkuda hea mängu. Kõik poisid said palju mänguaega, vahetusi tehti tihti ja noored jalgpallurid mängisid palju eri positsioonidel.

Just sellised on sõpruskohtumiste eesmärgid, eriti selles vanuses noorte puhul. Kuna Eesti noorte meistrivõistlused algavad sel aastal enneolematult vara, tuli ka sõpruskohtumistega alustada varakult. Esimene mängudevoor selle vanusegrupi meistrivõistlustel algab juba 14. aprillil.

Seoses kahe võistkonna sõpruskohtumisega on hea võimalus heita pilk ajalukku. Kahe treeneri võistkonnad on aastakümnete jooksul omavahel pidanud sadu jalgpallilahinguid. Kui kaua aga on osaletud Eesti noorte meistrivõistlustel?

Eesti noorte meistrivõistlustel alustas Aavo Tomingas oma võistkondadega mängimist juba aastal 1998. Igal aastal on ta Eesti noorte meistrivõistlustel juhendamas mitut vanuseklassi. Aastakümnete jooksul on tema juhendatavad erin vanusegruppide tiimid olnud FC Haapsalu, FC Flora Haapsalu, Taebla SK ja Läänemaa JK.

Medalivõitudele on oldud aegade jooksul palju kordi lähedal. On võidetud neljandaid ja viiendaid kohti. Täistabamus tuli aga 2017, kui Läänemaa U19 võitis Eesti meistrivõistlustel pronksmedali.

Jaanus Getreu noortevõistkonnad astusid Eesti esivõistlustel võistlustulle aasta hiljem, 1999. aastal. Vahepeal on kaks hooaega eri põhjustel vahele jäänud. Seega minnakse nüüd meistrivõistlustele 18. aastat.

On olnud aastaid, kui Eesti esivõistlustel on ühel aastal väljas olnud ka kolm vanuseklassi. On ka olnud aastaid, nagu käimasolev, kus klubi esindab üks võistkond.

Lõunaläänlaste treeneri juhendatavad võistkonnad on aastate jooksul olnud Virtsu JK, Virtsu Põhikooli SK, Lihula Gümnaasium, Virtsu ASE Ehitus, Lõuna-Läänemaa JK. Ka siin on Eesti meistrivõistluste kontol mitu kohta esikuuikus ja särana medalivõit 2009. aastal. Siis võitsid pronksise autasu Lõuna-Läänemaa JK B-klassi tütarlapsed.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.