Lihulas peetakse kaardijalgpalli koolinoorte meistrivõistlusi

Tänavune aasta on taas jalgpalli maailmameistrivõistluste aasta. Venemaa 12 linnas selgitatakse suvel jalgpalli maailmameister. Seoses sellega on Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi pakkumas noortele tavalisest rohkem jalgpalliüritusi.

Kui turniirid ja võistlused on jalgpalliklubile tavaline tegevus, siis lisaks neile saavad noored jalgpalli harrastada ka muul moel. Aasta alguses oli Lihula gümnaasiumis jalgpalli maailmameisterivõistluste teemaline mälumäng. Nüüd aga kogunevad koolinoored veel enne, kui õue rohelisele jalgpallimurule pääsetakse. Nimelt peetakse 20. aprillil Lihula gümnaasiumis Lõuna-Läänemaa koolinoorte kaardijalgpalli meistrivõistlused.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi ja Margus Morsevitški poolt korraldatavast üritusest võtab osa kaheksa jalgpallihuvilist gümnaasiuminoort. Selle uue ja väga huvitava mängu on loonud endised Eesti jalgpallikoondislased Vahur Vahtramäe ja Jan Õun.

Vahur on Eesti A-koondises mänginud seitse, Jan aga neli kohtumist. Vahur Vahtramäe sõnul on Lihulas peetav turniir Eestis esmakordne: “Lõuna-Läänemaa JK poolt korraldatav kaardijalgpalliturniir on Eestis esimene, kus noored sellel aktratiivsel mängul parimad selgitavad.”

Tal oli turniiri korraldamise uudise üle väga hea meel ja vastas kutsele tulla turniirile kohapeale kohe jaatavalt. “Oleme koos Janiga kindlasti kohal,” ütles kaupluses Sportland Football juhatajana töötav Vahtramäe.

Cardsoc on väga huvitav mäng. Eesti jalgpalluritega kaardid jagatakse nii, et mängijad saavad kätte kolm ründajat ja kolm kaitsjat. Mängus käiakse kordamööda, alustatakse rünnakukaardiga. Pärast käimist võetakse maast uus kaart. Käes on alati võrdne arv rünnak- ja kaitsekaarte. Täpsete reeglitega saab tutvuda www.cardsoc.com leheküljel.

Kaardijalgpall ootab. Auhinnad panevad noortele kaardijalgpalluritele välja Lõuna-Läänemaa JK ja Sportland Football.
Kui Läänemaa teistest koolidest on tõsised huvilised, on võimalik ka mängijate ringi suurendada. Sellisel soovil palun võtta ühendust allakirjutanuga.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.