Läänemaa JK võitis hooaja esimese kodumängus 4:1 FC Otepääd

Läänemaa JK võõrustas pühapäeval, 8. aprillil Haapsalu kunstmuruväljakul Eesti jalgpalli meistrivõistluste teise liiga lõuna-lääne piirkonna III vooru kohtumises FC Otepääd. Läänemaa oli enne kohtumist saanud kirja ühe võidu ja viigi ning Otepää ühe kaotuse ja võidu.

Väikesel Haapsalu kunstmuruväljakul oli terve mängu palju pusimist, kuid kindlamat mängujoonist näitas Läänemaa, kes efektiivselt kasutas ära enda ääremängijate Karmo Einmanni ja Morten Saare kiirust ja osavust palliga. Kohtumise esimesed kaks väravat sündisidki nende kahe mängija koostööl.

Avavärav sündis pikast audi sisseviskest Morten Saare poolt, mis väravasuul Karmo Einmanni leidis ning viimane palli jalaga värava nurka lõi. Kaks minutit hiljem oli seis 2:0, kui Saar vasakult äärelt läbimurde tegi ning sööduga penaltikohale avanenud Einmanni leidis ning viimane vasaku jalaga palli värava alumisse nurka saatis.

Esimesel poolajal oli Läänemaal veelgi häid võimalusi, kuid Otepääd päästsid halvimast nende väravavahi tõrjed või läänlaste enda ebatäpsed pealelöögid. Vaheajale mindi Läänemaa 2:0 eduseisul.

Teisele poolajale minnes teadsid läänlased, et vajavad veel ühte väravat, et mänguseis kindlustada ning pingeid maandada. See seati eesmärgiks ning eesmärgini ka jõuti. Pärast Otepää entusiastlikku teise poolaja algust suutis Läänemaa taas mängu sisse tulla ning ka 3:0 väravani jõuda.

Morten Saar sooritas taaskord pika audi sisseviske vasakult äärelt, milleni jõudis esimesena Karmo Einmann, kes suunas palli penaltipunktile avanenud Martin Salfile, kes palli esimese puutega väravasse lajatas – 3:0.

Kümme minutit hiljem pani Martin Salf enda heale esitusele laitmatu punkti, kui Karmo Einmanni paremalt äärelt antud tsenderduse otse õhust käärlöögiga Otepää väravasse lõi. Lisaks kõigele oli Salfi jaoks tegu tema 100. mänguga Läänemaa särgis. Publikult aplaus ning Salf võis teenitud puhkusele minna ning anda mänguaega noorematele mängumeestele.

Vahetusest sekkusid mängu Kaarel Koel (46. minutil Joosep Altmetsa asemel), Leonid Bragin (68. minutil Morten Saare asemel), Keven Kirs (68. minutil Martin Salfi asemel) ning Mario Konks (70. minutil Talis Tamme asemel).

Enda seljatagust aga Läänemaa taaskord puhtana ei suutnud hoida, kui 83. minutil Otepää nurgalöögist ühe tagasi suutis lüüa. Lõpptulemust see aga oluliselt ei mõjutanud ning Läänemaa sai tabelisse kohustuslikud 3 punkti.

Läänemaa JK eest mängisid Hendrik Siht, Joosep Altmets, Bert Rotberg, Andre Kaja, Tarvo Manni, Morten Saar, Kristo Enn, Talis Tamm, Karmo Einmann, Aare Avila, Martin Salf, Kaarel Koel, Leonid Bragin, Keven Kirs ja Mario Konks.

Liigatabelis jätkab kolme vooru järel Läänemaa 7 punktiga kolmandal kohal. Ainsa meeskonnana on kõik kolm kohtumist seni võitnud Viimsi JK, kellega Läänemaal tuleval laupäeval Viimsi KK staadionil kell 14:00 mäng on. FC Otepää on liigatabelis 3 punktiga 11. kohal.

Bert Rotberg

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.