Läänemaa unistab sajast noorte korraldatud talgust

Aprillis käivitas Teeme Ära talgupäeva noortejuht Dan Taidla Läänemaal noorte talguideede küsitluse. Laekunud ideedega alustatakse kibekiirelt planeerimistööd ja otsitakse koostöös omavalitsustega abikäsi.

Teeme Ära talgupäevani on jäänud veidi vähem kui kuu ja praegu on planeerimisjärgus mitmed noorte algatatud talgud.

„Kutsun veelkord kõiki Läänemaa noori kaasa mõtlema, mida võiksime oma kodukohas paranda. Minu unistus on, et 5. mail oleks Eestis sada noorte korraldatud talgut ja meie Läänemaa noortega saame sellesse oma panuse anda,“ rääkis Dan Taidla.

Esmajärgus otsitakse noori, kes oleksid valmis talguid eest vedama ja seejärel neile ka vajalikud abikäed leidma. Taidla sõnul sobib talgupäeval osalemine eri huvidega noortele, sest tegemist vajavad tööd saab igaüks ise valida. Eelmisel aastal rajati näiteks Haapsallu koostöös Nopi Üles projektifondiga välitrenažöörid.

Tänavusel Teeme Ära talgupäeval on kaks peamist fookusteemat: kingi Eestile oma kodukihelkonna värvid ning rikasta talgulauda rahvusköökide ja piirkondlike toitute põnevate maitsetega.

Kõik inimesed, vabaühendused, ettevõtted ja organisatsioonid saavad oma talguid üles märkida ja end osalejana kirja panna talguveebis aadressil www.teemeara.ee.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.