Diivanvoodi on väiksemasse koju mõistlik valik

REKLAAMTEKST: Väike kodu on paljudel juhtudel otstarbekas valik. Olgu selleks siis soov elamiskulude pealt kokku hoida või mõistmine, et ülemäära suur eluruum pole lähiaastatel tarvilik.

Üheks mõttekohaks võib olla olla see, kuidas sisustada ka väike kodu hubaselt ja mugavalt. Muidugi ei mahu väikesesse korterisse ära kõik need asjad, mida võib leida suuremas majas.

Disainigurud ütlevad, et väiksemate ruumide sisustamise võtmeks on oskus ruumi targalt kasutada ning selleks on mitmeid eri variante. Vaatame allpool, kuidas valida väiksemasse ruumi võimalikult praktiline magamisase, mis ei pea alati olema voodi kujul.

Magamisase võib olla rohkematki

Voodi, esmatähtis mööbliese, võib lisaks põrandale olla paigutatud ka lae alla või seina külge. Kindlasti aitavad eelnevad variandid ruumi kokku hoida, ent kaaluda tasuks seda, kus voodi pole ainult magamisaseme otstarvet täitmas, vaid on ka näiteks istumiskohaks. Sellist kombinatsiooni pakub diivanvoodi.

Diivanvoodite valik on ajaga ainult suurenenud. Kui aastakümneid tagasi oli ainus variant üsna ebamugava madratsi ja vedrustusega raamatuna lahtikäiv mudel, siis nüüd ei pea sellega piirduma.

Poodidest leiab nii suuremaid kui ka väiksemaid variante ning eriti lai on diivanite ja elutoamööbli valik tihtipeale just e-poodides nagu Kaup24.ee-s.

Hakates aga valima ideaalset diivanit, tasub lisaks diivani enda välimusele silmas pidada ka seda, kuidas konkreetne mudel sinu koju sobib.

Ümarate suurte käetugedega ning paksu seljatoega lahtikäiv tigudiivan võib pildi peal tõeliselt majesteetliku mulje jätta, ent väikeses kodus võtab see lisapolsterduse tõttu enda alla liigagi suure ruumi. Miks mitte osta kitsaste elegantsete käetugedega ning õhema seljaosaga mudel? Või diivan, millel käetoed üldse puuduvad? Tõenäoliselt on see sama mugav kui polsterdatud tigudiivan, ent sobib väiksemasse ruumi kordades paremini.

Raamat? Sahtel? Volditud madrats?

Ka diivanvoodi õige avanemismehhanism võib jätta korterist ruumikama mulje. Diivan, mis avaneb nagu raamat, nõuab seina ja diivani seljatoe vahele rohkem ruumi.

Üheks variandiks on iga kord, kui diivanit vaja avada, seda seinast kaugemale lohistada. Kui voodi on diivaniks kokku pandud, siis jällegi seina äärde tagasi lükata. See võib aga tüütuks muutuda ning hakkab tõenäoliselt ka põrandakatet rikkuma.

Kui diivanit aga seinast kogu aeg kaugemal hoida, võtab see rohkem väärtuslikku põrandaruumi.

Seetõttu võib paremaks valikuks olla diivanvoodi, kus magamisosa on vaja lahti voltida või see libiseb diivani alt välja. Muidugi tuleb diivaniesine sellisel juhul vabana hoida, kuid tõenäoliselt pole see probleemiks. Ja muidugi, diivanvoodite suurus on seinast seina. Kõige kitsamad diivanvoodid on avatuna vaid veidi enam kui meetri laiused. Kui kahele inimesele jääb selline kitsaks, siis ühele inimesele on ruumi enam kui küll.

Väike pole alati parim

Väiksemasse koju mööblit soetades võib tekkida kinnisidee, et mida pisem on mööbel, seda parem variant see on. Diivanvoodit ostes võib aga mõnikord hoopis suurem mudel paremaid lahendusi pakkuda. Nimelt käib reeglina diivanvoodiga kaasas ka pesukast, mis on lisa panipaik ning suurema mudeli pesukast on muidugi mahukam, kui väiksemal.

Kas võib juhtuda, et pesukasti mahuvad lisaks voodiriietele ära ka muud asjad, mis omakorda lubab mõnest kapist loobuda? Väiksema kodu sisustamisel tasub need nüansid varakult läbi mõelda. Sellisel juhul võib suurema diivani ostmine igati õigustatud olla – kapist loobumine annab lisaruumi ning suuremal diivanil on mugavam magada, mugavam ka külalisi võõrustada.

Kes muretseb diivanvoodi magamismugavuse pärast, siis on hea teada, et ajaga on ka selles valdkonnas oluline edasiminek toimunud. Kellele diivanil magamine siiski veider tundub, siis abi on kattemadratsist. Hea kattemadrats muudab magamisaseme vastavalt soovile pehmemaks ja vajadusel ühtlasemaks. Nii aidates ka diivani pealisriiet kaitsta, pikendades oluliselt mööbli eluiga.

Kaup24.ee

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.