Maikuus toimub esimene Läänemaa Loodusfestival

16.-19. mail toimub Haapsalu kutsehariduskeskuses ja mitmes maakonna paigas esimene Läänemaa Loodusfestival.

Festivali juhatab sisse giidide konkurss, mis on mõeldud Haapsalu kutsehariduskeskuse looduserialade õpilastele.

Alates neljapäevast on üritused avalikud. Järgneva kolme päeva jooksul on koolimaja ruumides ja õues palju põnevat.

Festivali avamise järel on esimesel päeval loengud saartest, matkamisest ja hobustest. Esinema tulevad loodusfotograafid Tiit Leito ja Jaan Künnap ning hobuspetsialist ja ratsutamistreener Kati Leutonen. Avatakse mitu loodusfotonäitust ja Läänemaa ning Lääneranna valla kooliõpilaste joonistuste näitus.

Loodusteemalises mälumängus võtavad mõõtu 1-4-liikmelised võistkonnad vanuseklassides 7.-9. klass, 10.-12. klass ja täiskasvanud.

18. mail kell 12-18 on Haapsalu kutsehariduskeskuses ja kooli õues loodusmess, kus oma toodangut pakuvad mahetootjad, käsitöölised ja end tutvustavad mitmed huvitavad organisatsioonid. Toimuvad põnevad tegevused, esitlused ja töötoad. Saab õppida ökoprintimist Marju Heldema käe all vastavas töötoas, kuulata Marje Loide ravimtaimede loengut ja uudistada teadusetendusi. Näha saab lemmikloomi, vaadata Matsalu Loodusfilmide Festivali parimaid loodusfilme ning koos Marko Valkeriga käiakse linnuvaatlusel Noarootsis.

19. mail on veel mitmeid tegevusi. Kuulata saab Kadri Alleri huvitavat loengut Eestimaa Looduse Fondi talgutest. Haapsalu kutsehariduskeskuse metsas on Aigar Lipingu eestvedamisel kursus „Kuidas metsas ellu jääda?“. Ka sel päeval on võimalus vaadata loodusfilme.

Täpsem info tegevuste ja registreerimise kohta festivali kodulehel.

Läänemaa Loodusfestival on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Facebooki leht: Läänemaa Loodusfestival.

Läänemaa Loodusfestivali rahastavad Hasartmängumaksu Nõukogu, Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja Haapsalu kutsehariduskeskus.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.