Ivo Linna ja kitarriromantik Francis Goya annavad Haapsalus kontserdi

Kitarriromantik Francis Goya ja rahvamagnet Ivo Linna esinevad juuli lõpus kolmest kontserdist koosneva unikaalse sarjaga, mis kannab pealkirja “Muinaslugu sinilinnust”. Haapsalu piiskopilinnuses tullakse lavale 27. juulil.

Francis Goya.

Kuigi sarja pealkiri viitab selgelt Raimond Valgrele, on repertuaar hoopis laiem ja kontserdikavast ligi kolmandiku moodustavad Goya enda lood. Laval toetab kaht korüfeed ka tuntud Eesti muusikutest koosnev saatebänd.

“Produtsent Andreas Lukin pakkus välja, et võiksime teha eksklusiivsed kontserdid koos Francis Goyaga. Tean, et Francisele meeldib Eesti muusika ja eriti Raimond Valgre looming, ja sellel lihtsal põhjusel olingi ma kohe nõus,” ütles Ivo Linna, kes naudib enim just eesti keeles laulmist. “Ma ei ole kunagi Francisega isiklikult kohtunud, aga ta on väga pika kogemusega muusik ja meid ootab ees prooviperiood, nii et usutavasti saame lood ideaalselt kõlama. Kuna kontserdid toimuvad kaunites kohtades ja ilusal ajal, siis see on kummardus ka Eesti heliloojatele, kes on kirjutanud südamlikku ja väga ajatut muusikat.”

Francis Goya peab siinset publikut väga eriliseks, ja seda juba aastast 2001, kui ta esines koos Tallinna Filharmoonia kammerorkestriga. Täissaalile läinud kontsert osutus tookord sedavõrd edukaks, et päev hiljem tuli seda korrata.

“Mu esimene mälestus Eestist pärineb 2000. aastast ühelt Sangaste lossi erapeolt. Järgmisel päeval läksime Otepääle ühe järve äärde, kus oli kõik väga imeline – seal toimus samal ajal ka muusikafestival. See oli mu esimene ja väga ilus Eesti-kogemus,” rääkis Goya. “Pärast kontserti Tallinnas mängisin ma pealinna lähistel golfi ja see oli samuti suurepärane. Hiljem sõitsin veel mööda Eestit ringi. Te olete väga lahke ja lausa uskumatu publik ning väga tore rahvas.”

Ühtlasi lubas Goya kontserdikavva võtta ka Saaremaalt pärit Ivo Linna koduhümni ehk “Saaremaa valsi”. Muinaslooline sinilinnutuur viib popstaaridest vanameistrid Pärnusse, Haapsallu ja Pühajärvele.

Esimene kontsert on 26. juulil Pärnu Ammende villas, teine 27. juulil Haapsalu piiskopilinnuses ja kolmas 28. juulil Pühajärve laululaval. Kõik kontserdid algavad kell 19.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.