Thomas Monckton ühendab Haapsalu tsirkusefestivalil kehamanipulatsiooni klounaadiga

Thomas Monckton ühendab 8.-10. juunil Haapsalus peetaval tsirkusefestivalil Hoog kehamanipulatsiooni klounaadiga.

Thomas Moncktoni soololavastus “Only Bones” on kombinatsioon füüsilisest teatrist, valgus- ja visuaalefektidest ning helikunstist. Etenduse valguskujunduse on loonud Gemma Tweedie, kes etenduse ajal jagab artistiga lavaruumi nähtamatu osalisena valguspuldis nuppe keerates otse laval või lava taga.

Üks artist ja üks valgustatud lamp. Me usume seda, mida näeme. Absoluutselt kõik on võimalik. Detailid ja minimalism. Ühtaegu kummaline, naeruväärne ja samal ajal hämmastavalt meisterlik lavateos. Oma üllatavalt minimalistlikus detailirohkuses on etendus üles ehitatud peaaegu tühja ruumi. Moncktoni lavaruum on vaid üks ruutmeeter ja kujundus piirdub ühe tooli, lambi ja maha joonistatud ringiga. On erakordne, kuidas on võimalik liikuda nagu meduus või muuta näoilmeid üheainsa sekundi jooksul nii, nagu voolitaks plastiliini.

Thomas Monckton on kaasaegse tsirkuse artist, juhendaja ja füüsilise teatri õpetaja. Ta on üles kasvanud Uus-Meremaal ning läbinud Uus-Meremaa tsirkusekooli CircoArts ja füüsilise teatri õpingud Jacques Lecoqi koolis Pariisis. 2006. aastast elab ta Helsingis.

Moncktoni karjäär hakkas tuure üles võtma sooloetendusega “Pianist” festivalil LIMF 2015 (Liverpool International Music Festival), kus see osutus väga populaarseks. Pärast seda tuuritas Monckton etendusega maailma eri paigus.

Soomes elades liitus Monckton Kallo kaasaegse tsirkuse kollektiiviga. Koos Lecoqi kaaslõpetajaga tõid nad “Only Bonesi” esmakordselt lavale Uus Meremaal aastal 2015. Järgmisel aastal osalesid nad sellega Avignoni ja Edinburghi Fringe festivalil väljamüüdud saalidele.

Rohkem infot leiab SIIT.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.