Järgmisel nädalal peetaval Ameerika autode showl näeb tavapärasest vähem suitsevaid rehve

Järgmisel nädalal Haapsalus peetaval American Beauty Car Showl rongkäigu ajal tunnevad pealtvaatajad vähem kärsahaisu ja autorehvide alt tõuseb vähem suitsu.

Sel aastal on uus kord seoses rehvide suitsetamisega, kirjutatakse ABCS veebilehel. Rehvide suitsetamine on keelatud vanalinna territooriumil alates Karja ja Kalda tänava ristmikust ehk sealt, kus algab ürituse territoorium.

“Palume tungivalt kummi mitte suitsetada munakiviteel ja lossihoovi esisel parkimisplatsil. Kohapeal on ka vastavad viidad/märgid. Kummi suitsetamine on lubatud väljaspool vanalinna. Pühapäevasel rongkäigul palun jälgida, et kummi suitsetamine ei toimuks ülekäigurajal ja et rahvas oleks ohutus kauguses. NB! Ärge tehke rahva keskel sõõrikuid!” selgitavad korraldajad.

Korraldajad paluvad ka pühapäevase rongkäigu ajal pealtvaatajatel püsida ohutus kauguses ja mitte seista otse sõiduteel.

13.-15. juuli on Haapsalu vanalinn (Karja-Kaldas tänava ristmikust) tavaliiklusele suletud. Sissesõit on vaid Ameerika päritolu autodega.

“Ühtlasi palume ka arvestada, et autosid ei pargitaks ürituse toimumiskoha lähedal asuvatele kitsastele tänavatele ja ei pargitaks kinni kohalike elanike sissesõiduteid ja väravaid. Haapsalu on piisavalt väike linn, kõik jääb väikese jalutuskäigu kaugusele, nii et kõik autoomanikud ei pea tingimata parkima vanalinna lähedusse,” märgitakse ABCS veebilehel.

Kindlasti on kõik autojuhid väga kultuursed ja ei istu rooli ebakaines olekus. Alkohol ja autosõit ei sobi kokku!

Ettevõtmise sisekorraeeskirjaga saab tutvuda siit.

American Beauty Car Show on rahvusvaheline ameerika autodele ja kultuurile suunatud üritus, mis sai alguse aastal 2001. Show raames leiab on autonäitus, kokkutulek, kiirendusvõistlus, uhke autode rongkäik läbi linna, esinevad bändid nii kodumaalt kui ka mujalt.

Näitusel osalevad autod Eestist, Soomest, Rootsist, Norrast, Lätist, Leedust ja Venemaalt. American Beauty Car Show on kujunenud viimastel aastatel autoprojektide valmimise tähtajaks, kus on igal aastal mitme auto esmaesitlus. Lisaks osalevad näitusel kohalikud autoklubid, et oma tegevust tutvustada ja seeläbi uusi liikmeid juurde saada.

Pühapäevane päev kuulub suurele rongkäigule ja kiirendusvõistlusele. Rongkäigul osalevad kõik üritusele tulnud ameerika autod, mõned sõidavad aga spetsiaalselt selleks ajaks kohale, et uhkelt koos teistega ühes rivis läbi linna kulgeda.

Muusikalise poole pealt on põhirõhk rockil, rockabillyl, bluusil, countryl. Üha enam on rõhk Ameerikast pärit artistidel, keda võib näha ja kuulda ainult American Beauty Car Showl. Sel aastal on laupäeval afterparty ühes väikeses õdusas vanalinna klubis, kus saab näha vinget burlesque showd ja hiljem ka tantsu keerutada.

Ajakava:

REEDE

19.30 Avatakse väravad
20.00 Köömes
21.00 Sick Puppies (USA)
22.00 Texas Hippie Coalition (USA)
23.30 Naiste cruising

Rannarootsi keskuse parkla 10:00-20:00
Lustisõidud monster truck`iga

Afterparty kuursaalis
23.30 Kontsert Grunge elab!

LAUPÄEV

12.00 Avatakse väravad
14.00 Autode tutvustamine
16.00 One Rusty Band (CH)
18.00 Revals
19.00 Auhinnatseremoonia
20.00 Boogie Company
22.00 Reverend Horton Heat (USA)

Lasteala lossihoovi mänguväljakul
13:00 Lasteteater Trummi etendus “Kasulik vares”
13:00-16:00 näomaalijad, õhupallivigurite meisterdaja, lõbusad mängud ja tegevused Miki Hiire ja Minniega

Rannarootsi keskuse parkla 10:00-20:00
Lustisõidud monster truck`iga

Afterparty VanaKinos, Suur-Lossi 14
23:30 Burlesque & cabaret show – Miss Betsy Rose, Miss Polly Rae ja Didi Derriere (UK)

PÜHAPÄEV

11.00 Rongkäik läbi linna
12.00 Kiirendusvõistlus
Monster truck`i ja Cage Riders`i show`d

Korraldaja jätab endale õiguse teha ajakavas muudatusi.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.