FOTOD: Haapsalu Väiksel viigil niidetakse veetaimi

Haapsalu Väiksel viigil niidetakse täna altpoolt veepiiri taimi. See on vajalik selleks, et viigil saaks sõita aurupaat Kallis Mari. Kui veetaimed kasvavad liiga suureks, jäävad need aurupaadi sõukruvi külge.

This slideshow requires JavaScript.

Veetaimed hakkasid Kalli Mari lõbusõite segama ka eelmise aasta juunikuus, kui pärast aurupaadi esimest sõitu selgus, et sõukruvi ümber keerdusid taimed ja paadimees pidi vette hüppama ning kruvi puhastama. Haapsalu linnal on veetaimede niiduk olemas, see lõikas eelmisel aastal ja lõikab ka praegu Väiksele viigile aurupaadi sõidutrajektoorile veekasvudest tee vabaks.

Video eelmisest aastast, kui Kallis Mari taimedesse takerdus:

Keskkonnainvesteeringute keskus andis 2016. aastal Haapsalu linnavalitsusele 6115 eurot veetaimestiku niitmisseadme ostmiseks. Kuni selle ajani pidi Haapsalu nii Väikse viigi kui ka Tagalahe taimestikust puhastamise töö iga kord väljaspoolt hankima.

“Pideva iga-aastase niitmisega pidurdub veetaimestiku areng, mis vähendab mudasetete tekkimist ja parandab vee hapnikurežiimi,” ütles linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus kahe aasta eest.

2015. aasta suvel oli veetaimestik Väikses viigis nii tihe, et Haapsalu triatloni korraldajad pidid võistluse ujumisosa mujale viima.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.