Jahimeeste selts alustas küttide veelinnujahialast koolitust

Eile alustas Eesti Jahimeeste Selts (EJS) välismaiste linnujahimeeste koolitajate ettevalmistusega. 1. augustist jõustub jahiseaduse muudatus, mille alusel kõik külalisjahimehed, kes soovivad tulla veelinnujahti, peavad läbima spetsiaalse koolituse.

EJSis toimunud veelinnujahimeeste koolitajate ettevalmistus. F: Tõnis Korts

“Esimese veelinnualase koolituse läbisid jahikorraldajad, kes on loodust väga hästi tundvad spetsialistid,” selgitas EJSi tegevjuht Tõnis Korts. “Nad teevad oma tööd eelkõige kutsumuse pärast. Kõik on olnud väga head praktikud ja meil on igati alus arvata, et veelinnujahid viiakse ka edaspidi korrektselt läbi,” tõdes Korts.

Jahikorraldajatele tutvustati koolitusel jahiseaduse muudatust, Eesti jahinduse hea tava rakendamist ning ornitoloog Kaarel Rohu poolt eelmise jahihooaja põhjal läbi viidud linnujahi uuringut. Väljaõppel hinnati koolitajate pädevust ning väljastati vastav tunnistus.

Järgmine veelinnujahikoolitus, mis on mõeldud jahiseltside esindajatele ja teistele huvilistele, on täna EJSi majas (Kuristiku 7, Tallinn). EJSil on sel aastal veel plaanis veelinnujahialased koolitusi korraldada.

Riigikogu võttis 13. juunil vastu jahiseaduse muudatuse, millega muudeti veelinnujahi külalistele kohustuslikuks koolituse läbimine. Koolituse eesmärk on tagada, et välisjahimehed järgiksid Eesti jahinduse hea tava ning väldiksid väidetavat massilist küttimist. Jahiseaduse muudatuse sisseviimise vajadus tuli esile seoses Eesti Ornitoloogiaühingu 20. oktoobril algatatud kollektiivse pöördumisega veelindude väidetava massilise küttimise lõpetamiseks. Seadusemuudatus sündis tihedas koostöös Eesti Jahimeeste Seltsi, Eesti Ornitoloogiaühingu ja Keskkonnaministeeriumiga.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.