Haapsallane Agur Paesüld läheb oma kätega ehitatud katamaraaniga Vahemerele prügi korjama

Haapsallane Agur Paesüld kavatseb enda ehitatud katamaraaniga minna Vahemerele plastprügi korjama. Keskkonnakaitsjast purjetaja võtab ette eraldatud Horvaatia rannad, mis on maa poolt raskesti ligipääsetavad, kirjutab Maaleht.

Tiki 21 Itatae Agur Paesüld
Agur Paesüld katamaraaniga. F: Ivar Soopan

Kuu aega tagasi valmis Agur Paesüllal maailmakuulsa käsitöökatamaraani Tiki 21 koopia. Tiki 21 on briti meresõitja ja katamaraanidisaineri James Wharrami paljude aastate pikkuse kogemuse põhjal projekteeritud purjepaat, mis on maailmas nii hobisõitjate kui ka professionaalide seas hinnatud meresõiduk.

Paesülla katamaraan sai tänavu 28. juunil nimeks Itatae, mis on Tuamotu saarestiku keeles “valge tiir”.

Vaata videost aluse veeskamist:

Nüüd on kuu möödas ja katamaraani esimesed sõidud kodusel merel tehtud.

Peagi paneb Paesüld katamaraanile rattad alla ja sõidutab selle auto taga järelkärul Horvaatia rannikule.

Tiki Itatae ootab pardale kõiki, kellele maailmameri korda läheb ja kes sooviksid ettevõtmisele õla alla panna. Eriti vajab Paesüld abi maismaatranspordi küsimuse lahendamise osas. Kui Sa soovid Itatae missioonile kaasa aidata või on sul mõni hea ettepanek, siis palun kontakteeru Aguriga tel 5688 0949 / agurvisuals@protonmail.com.

Loe Maalehest pikemalt Paesülla ettevõtmisest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.