Lihulas hüppasid lapsed paljajalu murumätastel kõrgust

Teist aastat toimus Lihulas Lõuna-Läänemaa noorte kõrgushüppegala. Võistlus, mis peeti Lihula vana koolimaja, praeguse raamatukogu tagusel muruplatsil. Just selles kohas sportisid meie vanavanemad.

Kõrgushüppajad ja spordiveteranid ühisel pildil pärast võistlust. F: Maarika Maas

Soov oligi selle võistlusega meie lastele näidata enam-vähem sama tingimusi, millistes vanaemad-vanaisad 60-70 aastat tagasi sportisid.

Korraldajad laste jalanõude ega ka hüppestiilide kohta piiranguid ei seadnud. Suur rõõm oli aga tõdeda, et naelkingade asemel olid enamikul noortel jalas tennised-tossud. Mõned noored tegid kõik oma võistluskatsed lausa paljajalu hüpates.

Kohata võis ka eri hüppestiile. Madalamatel kõrgustel kasutasid lapsed julgelt nn karjapoissi, just nii nagu vanasti. Kuid mida kõrgemale latt tõsteti, mindi ka sujuvalt tänapäevaliku floppstiili peale üle. Seega seguneski võistlus vanast ajast kuni kaasajani välja.

Kõik kokku – paljajalu hüpped, eri stiilid ja publiku soe kaasaelamine – andis noortele indu ja paljud tegid just sellistes oludes oma elu parimad hüpped.

Korraldajatelt olid kõikidele võistlejatele võrdsed auhinnad: nimelised raamitud aukirjad ja maiustustega. Parima poisi ja parima tüdruku eriauhinnaks välja pandud raamatud võitsid 11-aastane Keiro Ristikivi, kelle tulemus oli väga tubli 1.30, ning 12-aastane Kleer Jaani, kes sai jagu 1.40-st.

Lastega tulid kohtuma ka Lõuna-Läänemaa kõigi aegade parimad kõrgushüppajad.

Naistest olid kohal edetabeli kõigi aegade teise koha omanik Kerli Järv, kes hüpanud 1.55. Lisaks 1.50-ga hetkel seitsmendat kohta hoidev ja ka sellel võistlusel hüpanud Virtsu kooli 9. klassi õpilane Trinity Õismets.

Meeste edetabelist kaunistasid võistlust meie kõigi aegade parim Gert Oosim, kelle rekord 1.93 püsib juba 25 aastat. Lisaks veel Jaan Linn ja Arno Täll, kelle rekord 1.75 on hüpatud vastavalt 1971. ja 1972. aastal. Tabelis hoiavad nad seitsmendat ja kaheksandat kohta.

Kõiki nimetatuid sportlasi pidasid korraldajad meeles väikese meenega.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.