Kiltsis peetud lõppkiirusvõistlus One Mile Challenge kujunes Porschede võidupeoks

Kiltsi lennuväljal peeti laupäeval, 11. augustil ühe miili paigaltstardiga lõppkiirusvõistlus HRX One Mile Challenge 2018. Oodata oli ka uut üldrekordit, kuna nii hetke tippmargi hoidja Roul Liidemann (Dodge Viper GTS, 362 km/h) kui ka varasem mitmekordne rekordimees Aleksandr Ljahh (Nissan Skyline GTR, 350 km/h) olid mõlemad võistlusele üles antud.

Thomas Padovani Porsche GT2 RS. F: Marek Potti

Paraku kimbutasid mõlemat tehnilised äpardused ning uut üldrekordit ei sündinud. Küll aga ületasid 300 km/h tulemuse lausa 10 võistlejat, nendest kuus Porschet, kolm Audit ja üks Nissan. Eesti miilivõistluse „300 km/h klubi“ sai täiendust seitsme liikme näol ning sinna kuulub nüüd 36 inimest.

A-klassi võitis Aivar Tsõbin uue klassirekordiga 293 km/h (Nissan Primera), B-klassi parim oli Toomas Tuuling kiirusega 312 km/h (Audi S4) ja C-klassi ning üldvõitjaks tuli Thomas Padovani kiirusega 335 km/h (Porsche 911 GT2 RS).

Kiireimaks diiselautoga võistlejaks tõusis Martin Prual (BMW 535d, 253 km/h) ning kiireim naisvõistleja oli Mari-Liis Voit Audi R8’l (285 km/h).

Võistlustules oli kokku 92 kiirusejanulist, kelle tulemused varieerusid 169 ja 335 km/h vahel.

Indro Päll
One Mile Challenge peakorraldaja

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.