Tõrva meesansambel esineb juubelituuri käigus Puises

Laupäeval, 18. augustil kl 20 laulab Puise Ninal Kogre kõrtsis Tõrva meesansambel.

Tõrva meeste laulu on saanud kogu Eestis kuulata juba 50 aastat, mis tähendab ju ka seda, et meestel enamasti on esimene noorus juba mahagi lauldud. Kümmekond soliidses eas meest aga hoiavad laululippu kõrgel ja laulavad ikka nii kodus kui ka kaugemal.

Viimastel aastatel on ansambel suviti külastanud Eesti saari. Enamik ongi nende tublide meeste lauluga tuttavaks saanud. Ülemöödunud aastal võtsid Tõrva mehed kontakti minuga, et Vormsile jõuda. Tegimegi ära. Kujunes ka hea ja soe sõbrasuhe, ning möödunud suvel olid Tõrva mehed taas Läänemaal. Siis lauldi Saare mõisas, Dirhami sadamas, Padise kloostri kirikus eestirootslaste suveüritusel ja Rootsi-Mihkli kirikus Tallinnas.

Meeste südi esinemine tõi neile kutse osaleda tänavu 19. augustil Naissaarel sealse kiriku taaspühitsemisel. Nii lähebki. Aga laupäeval lauldakse Puises hääl lahti. Ansambli juht on hobihelilooja Aado Kaasik, kontsertmeister Tõrva muusikakooli direktriss Thea Leitmaa ja kõneisik bariton Eduard Nigol.

Laulmine, teadagi raske töö ja pausid täidab Thea Leitmaa särav mäng Teppo lõõtsal. Tulge kuulama!

Toivo Tomingas

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.