Kiirendajad panevad Kiltsis püsti hooaja lõpushow

Nädalavahetusel tuleb Haapsalu lähedale Kiltsi lennuväljale kokku niivõrd võimas autopark, et sellist pole ei fännid ega korraldajad siinmail juba aastaid näinud. Autod pannakse joonele, sest käes on kiirendajate hooaja finaal.

Janne Uskali Soomest oma kurikuulsa Blacklist Buick-iga. F: EDRA

Sel aastal on Estonian Drag Racing Associationi (EDRA) korraldatavaid kiirendusvõistluste etappe õnnistatud päikeselise ilmaga ja sama tõotab tulla seegi kord. Võistlejate sõnul ootavad nemad nädalavahetuselt just kaht – ilusat ilma ja uusi rekordeid. Joonele asuvaid autosid vaadates võib üsna julgelt väita, et ilmselt neid viimaseid ka tulemas on.

Mida rohkem konkurente, seda paremad tulemused, rõhutavad võistlejad. Teada värk. Samas ei ole uudiseks, et motospordis võib tihti loodetud tulemus jääda tehnilise poole taha. Nii tulebki hoida pöidlaid, et võimsad masinad ikka ilusti ühes tükis vastu peaks!

“Viimaselt etapilt ootan seda, et saan peale viimaseid purustusi auto kenasti kokku ja sõitma,” nentis Super Street kassis võistlev Ketlin Semidotski. “Siis on suurim soov taas oma rekord purustada.”

“No ikka võita tahaks! Aga peamine, et saaks normaalselt sõita. Vihm ja tehnilised rikked võiksid ära jääda,” kinnitas StreetBike klassis võistlev Marko Arik, kes märkis, et ootas sel aastal küll tiitlikaitsmist, kuid peab ilmselt teise kohaga rahule jääma.

Rahvusvaheline kiirendusvõistlus Glassdrive EDRA Finals 2018 on kiirenduse Eesti ja Läti meistrivõistluste ühine etapp, kus peetakse maha Eesti meistrivõistluste ja karikasarja finaal ning Läti MV eelviimane etapp. Kohal on võistlejad Eestist, Lätist , Leedust ja Soomest.

Ajakava:

Laupäev, 18. august

10:00 Väravad avatud
10:30 Võistlejate koosolek
11:00 Ajasõitude algus
16:00 Eliminiaatorisõitude algus
19:00 Autasustamine.

Pilet – 10 eurot.
Alla 12-aastased tasuta.

Maria Rozbaum

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.