Haapsalus harjutati jalgpalli Valencia moodi

Eelmisel nädalal vallutasid uue katte saanud Haapsalu kunstmuruväljaku 67 jalgpallihuvilist last. Toimus kolmandat aastat Eestis peetav Valencia CF jalgpallilaager.

Kui varasematel aastatel on endise Eesti koondise mängija Marko Kristali poolt siia toodud laager olnud Ida-Virumaal ja Tallinnas Levadia klubis, siis sel aastal alustati Viljandi Tuleviku juures ja nädal enne Haapsallu tulekut peeti laagrit Mart Poomi jalgpalliklubi Nõmme United väljakutel.

Keskel VHL Valencia särgi saanud Oliver Kuusma. F: Valeri Larionov

Haapsalu laager sai teoks koostöös Läänemaa Jalgpalliklubiga. Laagris osales lapsi üle Eesti ja esindatud olid koguni üheksa jalgpalliklubi noored mängijad, sh näiteks klubidest FC Flora, Nõmme Kalju, Pärnu JK Vaprus, Raplamaa JK.

Laagris osalevad lapsed said kogeda õhkkonda, mis valitseb Euroopa ühe edukama noorteakadeemia treeningutel. Treeningud, mis viiel päeval läbi viidi, olidki sellised nagu päriselt Hispaanias.

Lapsi juhendasid Ignacio Tarin ja Sergio Chulvi. Mõlemad on kogenud treenerid. Oma positiivse hoiaku, meeldiva suhtlemisoskuse ja särava naeratusega laste südamed võitnud 29-aastane treener Nacho alustas treeneritööd juba 17-aastaselt ning on töötanud Valencia metoodikatega isegi Hiinas.

Laagri ülesehitus oli selline, et pärast soojendust tehti ennelõunal kahetunnine treening, siis väike lõunapaus. Pärast seda sai ennast proovile panna osavusvõistluses ning siis juba pealelõunane treening ja venitamine. Kuigi treeningu pikkus erines harjumuspärasest, pidasid lapsed kenasti vastu ja pingutasid korralikult.

Lisaks jalgpalliga seotud oskustele said laagrilised proovile kanna ka oma inglise keele oskust, sest inglise keel oli laagri üheks töökeeleks. Suuremate gruppide lapsed said edukalt iseseisvalt hakkama. Noorimad vajasid arusaadavalt nn tõlketeenust. Nii mõnigi laps õppis laagri jooksul ka mõned hispaaniakeelsed sõnad.

Laagri ladusele toimumisele aitasid kaasa Läänemaa JK esindusmeeskonna mängijad Kristo Enn ja Joosep Altmets ning Hiiumaa treener ja Viljandi JK Tulevik naiskonna mängija Jaanika Küttim. Haapsalu laagri õhkkonnaga ja koostööga vabatahtlike kohalike abitreeneritega jäid hispaanlased rahule.

Haapsalu laagri korraldaja Triin Vellemäe sõnul oli koostöö tipptreener Kristali ja hispaanlastega väga õpetlik ja igati nauditav. Kindlasti on plaan õpitut kohaliku klubi treeningutes rakendada, lisas ta.

Laagri lõpetamisel autasustati osavusvõistluste võitjaid ning tunnustati ka laagri ainsat tüdrukut – Luise Palut. Samuti loositi välja Valencia mängijate ehk siis päris staaride autogrammidega võistlussärk. Loosiõnn naeratas Raplamaa JK poisile Oliver Kuusmale.

Kõige lõpuks kuulutati välja laagri võitjad, keda ootab jaanuaris ees sõit Valenciasse, kus neil on võimalik osaleda treeningutel ja külastada La Liga mängu.

Haapsalu laagri võitjateks kuulutati Läänemaa JK U13 mängija Orm Robert Rammul ning Pärnu JK Vaprus Kollane U13 mängija Rasmus Orm. Mõlemad poisid paistsid silma kiiruse, hea tehnika ja spordimeheliku suhtumisega.

Sel nädalal toimub selle suve viimane Valencia CF laager Eestis ja seda Tabasalus, mille vastne peatreener on Eesti koondise eest 143 mängu teinud ja 9 väravat löönud Marko Kristal. Viimast võib palliplatsil näha sel reedel A.Le Coq Arenal toimuval Eesti-Soome legendide mängul.

Triin Vellemäe
Läänemaa JK

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.