Improtrupp toob Haapsalu publikuni kohapeal sündiva etenduse

Laupäeval, 8. septembril annab Haapsalus etenduse Von Glehni Teatri improtrupp Ehatäht. Kõik publikuni toodav sünnib kohapeal impronäitlejate ja publiku koostöös.Improteatri eripära on see, et kõik sketšid, stseenid ja lood sünnivad kohapeal otse publiku silme all. „Meil ei ole etteantud ja päheõpitud teksti või eelnevalt harjutatud lavalist liikumist. Kes mis tegelaskuju mängib, kus stseeni tegevus aset leiab või milline on näitlejate poolt mängitavate tegelaste omavaheline suhe, selgub otse laval. Seega on iga etendus kordumatu ja eriline,“ selgitas improteatri olemust Krista Jürgenson, improtrupi Ehatäht liige ja Von Glehni Teatri üks käivitajatest.

„Küsime iga stseeni alguses publikult inspiratsiooniks mõne märksõna – näiteks eseme, asukoha või ilmastikunähtuse. Üks näitleja alustab stseeni, teised lähevad sellega kaasa ning nii rullub publiku silme all lahti täiesti kordumatu olukord ja seda ka näitlejatele endile,“ ütles Jürgenson ning lisas, et improteatris on kõik võimalik. „Meie senine kogemus näitab, et kõige huvitavamad on nii näitlejatele kui ka publikule ikkagi olukorrad elust enesest. Ka improetenduses ei pea tegelased lendama Kuule kahvliga mustikakisselli sööma, pinget pakuvad olukorrad naise ja mehe, ema ja laste või töökaaslaste vahel ning nende olukordade lahenduskäigud.“

Laupäeval astuvad Haapsalus lavale Krista Jürgenson, Kairi Vilu, Külli-Annika Palumets, Monika Vana, Gaili Eding, Enn Eermann ja Raido Õis, enamikule on improteater hobiks. Koos mängitakse kolmandat hooaega, esinetakse nii Von Glehni Teatris, avalikel üritustel kui ka erapidudel.

Von Glehni Teatri improtruppi Ehatäht näeb Haapsalus Nostalgiapäevade raames kell 16 Lossiplatsi kõrval asetseva Resto Krahw esisel muruplatsil (Jaani 2).

Etendus on tasuta.

Lisainfo: www.vgt.ee.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.