Video: Mida on vahepeal tehtud Riisipere-Turba raudteelõigu taastamiseks?

Haapsalu raudtee taastamise teemal videolugusid tegev veebileht “Liiprid, mis võiksid kõneleda” uuris AS Lääne Raudtee juhatuse liikmelt Rein Riisalult, mis töid on Riisipere-Turba raudteelõigu taastamisega seoses tehtud. Samuti võeti kokku vahepeal projektiga toimunu.

Rongiliikluse teemal kirjutas augusti alguses Postimees.

Postimees küsis septembri lõpus Elroni juhi kohalt lahkuvalt Elroni juhilt Olle Tischlerilt: Kui Eesti rahvastiku paiknemist vaadata, siis kas praegu on mõtet investeerida rongiliinide pikendamisse? Näiteks uued rööpad Turbani.

Tischler: Kindlasti on. See annab võimaluse inimestel kolida sinna elama. See liin võiks minna Haapsaluni välja ja selles kontekstis on see õige samm.

Majanduslikku põhjendatust kommenteerides lausus Tischler, et raudtee pikendamine Haapsaluni on kindlasti märksa rohkem põhjendatud kui Tartu–Koidula liin. Tema sõnul toob see kaasa majandusliku integratsiooni ja Elronile oleks lisakulu äärmiselt marginaalne, sest rong läheb nagunii Riisipereni. Raudtee pikendamine tõstaks liini efektiivsust.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.