Haapsalu kultuurikeskuses saavad 24. septembril kokku mitu tuhat noort teadushuvilist

24. septembril korraldab Innovatsioonikeskus INNOKAS juba neljandat aastat Haapsalu kultuurikeskuses Teadlaste ÖÖ festivali, kuhu tulevad kohale tuhanded koolijütsid, lasteaialapsed, pered ja sõpruskonnad. Teadushuvilisi festivalikülalisi prognoosime 3000 ringis.

Festivaliala jaguneb kolmeks osaks: teatrisaalis on teadusteatri etendused, kohvikus teaduskohviku ettekanded ning fuajees ja rõdusaalis on boksidega messiala.

Teadusteatri etendustel kell 10, 11 ja 12 esitab AHHAA teadusteater „Efektse vahepala“, kuhu on välja valitud etenduste parimad palad. Etendused on suunatud erinevatele vanusegruppidele alates lasteaialastest ja 1.-2. klassist kuni 6. klassini.

Teaduskohvikus räägib TÜ Tartu Observatoorium kell 11 väljakutsetest kosmoses, kell 12 õpetab Suukool hambajoogat ja räägib suuhügieenist ning Kätlin Aljaste-Rohilaid arutleb kell 13 ja 17 ilutoodete maailmast, uusimatest trendidest ja ilutoodete kasutamise mõjust inimesele. Juttu tuleb sellest, milline on ilutoodete ja toitumise seos, samuti kaudselt keemia kasutamisest ilutoodetes.

Messialal on pea 20 messiboksi, milles pakutakse eelregistreerimisega töötube, aga ka huvitavaid praktilisi väljapanekuid.

Robootikat tutvustab Mektory, mille boksis õpetatakse roboteid ehitama ja neid praktiliselt kasutama.

INNOKA boksis saab ehitada fantaasiaküllase taastuvenergia masina.

Teadustegevusi saab läbi viia Tartu uurimislaboris, kus uuritakse värve, tekitatakse munakoorest gaasi ja antakse võimalus osaleda klorofülli tootmise protsessis.

Haapsalu kutsehariduskeskuse boksis saab proovida IT nooremspetsialisti eriala ja ühendada 4G ruuterit.

Läänemaa Keskraamatukogu boksis on võimalus mängida Kahooti ja osaleda akupanga kasutamise töötoas.

Downtown Visuals OÜ Haapsalust pakub virtuaalprillidega majas jalutamise elamust, mille jooksul on võimalik oma tulevasele majale sobiv sisustus valida.

Lisaks eelmainitutele pakuvad tegevust ka Suukool, Tallinna tehnikakõrgkool, Riigi Metsamajandamise Keskus, Eesti keeleressursside keskus, Teaduskeskus AHHAA, MTÜ Klubi EGEA ja teised põnevad organisatsioonid.

Nagu nimetusedki näitavad, on tegu väga erinevate valdkondadega alates metsandusest, eesti keelest kuni virtuaalreaalsuseni. Festivalialalt ei puudu ka AHHAA teaduspood, kust saab nii mõndagi põnevat kaasa osta.

Tegevusi jagub kõikidele. Meeldivate kohtumiseni teadusfestivalil!

Maibritt Kuuskmäe
Innovatsioonikeskus INNOKAS

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.