Lihula koolijalgpalli edu jätkub ka Pärnumaal

Pärnumaa koolide 6.-7. klasside jalgpallimeistrid selgusid Kilingi-Nõmmel. Väga hea murukattega jalgpalliväljakul peetud turniirist võttis osa kaheksa kooli. Esimese sügisese jalgpalliturniiri uue maakonna koosseisus tegid ka endised Läänemaa koolid: Lihula gümnaasium ja Virtsu kool.

Võitjameeskond Lihula gümnaasium. F: Moonika Pärna

Kui heita pilk minevikku, siis on just need vana Lõuna-Läänemaa koolid esinenud taasiseseisvumisajal Läänemaa Koolispordi Liidu jalgpallivõistlustel väga edukalt.

Virtsu põhikool võitis oma esimese Läänemaa Koolispordi Liidu meistritiitli juba siis, kui Eesti Vabariik oli taasiseseisvunud olnud napid 20 päeva. Ehk siis 1991/1992 õppeaasta septembris. Selle väikekooli edu Läänemaa koolijalgpalli esivõistlustel oli üheksakümnendatel märkimisväärne.

Lihula gümnaasium on aga maailma populaarsema spordiala võidukarikaid uue aastatuhande sees Läänemaa Koolispordi Liidu meistrivõistlustelt koju toonud kõigis vanuseklassides. Seda nii tütarlaste kui ka poiste arvestuses. Edu kodumaakonnas on toonud õiguse mängida ka Eesti KSL finaalturniiridel. Sealt on võidetud 17 aasta jooksul 19 esikuuikukohta, neist üheksa medalit, millest üks ka Eesti KSL meistritiitel.

Kahjuks katkes nende koolide võistlemisvõimalus Läänemaal pärast haldusreformi. Kuid esimesel sügisturniiril Kilingi-Nõmmes jätkas Lihula gümnaasium oma koolijalgpalli eduteed ka uues maakonnas.

Pärnumaa koolide 6.-7. klasside turniiril alustati alagrupimänge 0:2 kaotusega Uulu põhikoolile. Äratuskell tuli teises kohtumises, kus väravateta viiki mängiti väga tugeva ja tehniliselt kõrgel tasemel mängiva Vändra gümnaasiumiga. Et alagrupist ikkagi teisena edasi pääseda, pidid Lihula jalgpallurid nüüd kindlalt alistama Surju kooli. Seda suudeti ilusa mänguga 6:0. Sellega tagati ühtlasi alagrupis teine koht. Seda küll napilt, parema väravatevahega Vändra vastu.

Poolfinaalis ootas Lihulat esimese alagrupi võitja Kilingi-Nõmme. Loomulikult oli koduväljakul mängiva kooli toetajaskond ja enne kohtumist ehk ka usk võitu suurem. Lihula gümnaasiumi jalgpallipoisid mängisid taktikaliselt targemini. Mängiti palli rohkem maas, mööda kvaliteetset murukatet sai häid sööte jagada. Lõpuks tuli ka tasu ja võiduga 1:0 võideldi välja finaalikoht.

Finaalis ootas Häädemeeste keskkool. Väga jõuliselt mängiv vastane suruti taas targa ja kannatliku mänguga vastu muru. Napp, kuid ilusa mänguga saavutatud 1:0 võit tõi Pärnumaa koolide meistritiitli uuele Pärnumaa koolile, Lihula gümnaasiumile. Virtsu kool mängis ka vapralt, kuid siiski tuli neil alagruppi püsima jääda.

Lihula gümnaasium mängis koosseisus: Herman Reinmaa, Robico Villers, Mihkel Sibul, Jakob Leever, Stefan-Lauri Mölder, Paul Lomp, Ken-Indrek Klimpuš, Keiro Ristikivi, Timmo Kaasik. Treener Jaanus Getreu

Oktoobris selgitatakse parimad nii 8.-9. kui ka 10.-12. klasside arvestuses.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.