Raivo Kelomees avab linnagaleriis näituse ruumilistest kujutistest

Haapsalu Linnagaleriisse avab kolmapäeval, 3. oktoobril kl 16 Raivo Kelomees näituse “Fossiil ja kloon”.

Fossiil on looduse tekitatud ürgne kolmemõõtmeline kujutis, mis on ruumiline objekt, justkui 3D-print kunagisest elusolendist. See on valminud miljoneid aastaid tagasi olendi või ka liigi hukkumise tulemusena. See on tekkinud enne inimesi. See on algseim kujutis, jäädvustus ja skulptuur.

Kloon on kaasaegne eksimusteta reproduktsioon olendist, aga kujutis ilma aurata, kordumatuse hinguseta, originaalijärgne. Kloon tähendab kujutise lihalikku teostumist, pildi kehastumist.

Näitusel on esil fiktiivsed fossiilid, mida on kloonitud ruumilisteks ja tasapinnalisteks kujutisteks. Algseimat visuaalvormi seotakse kaasaegseimaga, ürgset ja vahetut keerulise ja transdistsiplinaarsega, joonistust 3D printeri väljundiga.

Raivo Kelomees on kunstnik ja kunstikriitik. Avaldanud artiklikogumikke ja kaitsnud doktoritöö kunstiteaduses. Meediakunsti projektidega tegelnud viimase paarikümne aasta jooksul. Viimane isiknäitus oli Tartu Kunstimajas 2015. aastal.

Näitus jääb avatuks kuni 28. oktoobrini.

Vaata ka: www.kelomees.net

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.